zondag 19 mei 2019

Trail zwerftocht voor de Roparun

De groepsfoto
De Roparun is één van de bekendste loopevenementen voor het goede doel. Deelnemende teams organiseren van alles om zoveel mogelijk geld te verzamelen. Team Hollander hield afgelopen weekend een zwerftrail over de Posbank. Persoonlijk ben ik een groot fan van social trails, zwerftrails of hoe je het ook maar noemt. Gewoon simpel rondzwerven over de trails met een groep mensen die allemaal dezelfde passie hebben. Vaak kom je op plekken die je anders misschien nooit zou ontdekken en onderweg leer je weer nieuwe mensen kennen. Geen wedstrijdstress, gewoon lekker buitenspelen op zondagochtend.

Zo ook afgelopen weekend. We kwamen met zijn vieren aan bij de parkeerplaats van het Paviljoen op de Posbank. Het weer was al lekker en er stond al een behoorlijke groep in het zonnetje te wachten. Nog even onze bijdrage voor de Roparun afgeven en daarna konden we, na een inleidend praatje en een groepsfoto, op pad. We liepen met de 20 km groep mee en het parcours begon meteen al met de nodige klimmen en afdalingen. Fijn om op gang te komen… De eerste zweetdruppels begonnen al snel los te komen, net als de gesprekken onderling. Het was een mooie diverse groep qua personen. Jong, ouder, snel en minder snel.

Ook qua persoonlijkheden een grote diversiteit, maar aangezien iedereen dezelfde hobby had was er natuurlijk altijd wel een onderwerp waarover gekletst kon worden. Dat, het mooie weer en de schitterende uitzichten over de Posbank gaven genoeg gespreksstof om het uren vol te houden. Soms leidde het gesprek dusdanig af van de soms toch wel wat technische ondergrond dat een nadere inspectie van de ondergrond noodzakelijk was… Maar met een deukje in mijn ego en een klein schaafplekje kon ik gewoon verder.

In het laatste uur liep de temperatuur behoorlijk op. Zeker op de heide velden voelde het aan alsof de zomer al volop bezig was. Maar waar het bos al volop groen was, was de heide nog lang niet hersteld van de droogte van afgelopen zomer. Ik denk niet dat er veel bloeiende heide te bewonderen valt dit jaar. Maar ondanks dat was het natuurlijk wel een heel mooi gebied om doorheen te lopen. 

Na 2:16 uur stonden we weer bij het Paviljoen, waar al een aantal tafels op het terras bezet waren door groepen die eerder aangekomen waren. Het hele terras was overigens bommetjevol met racefietsers, wandelaars en andere toeristen. Iedereen was er op uit getrokken om te genieten van het weer. Na een klein uurtje nakletsen gingen we weer naar huis. Lekker buiten gespeeld, op naar de volgende gelegenheid. 

Andre Bleumink

Geen opmerkingen: