vrijdag 31 mei 2019

AVA'70 meets de Ardennen - deel 1

Eten bij Le Mouton
Donderdag 30 mei 2019: Vandaag onverwachts kaarten kunnen bemachtigen voor het optreden van Normaal in Lochem. Björn zegt tegen mij: "Is het verstandig dat jij meegaat?" Hoezo? Omdat je morgen naar de Ardennen gaat met AVA'70? Dat wordt een zwaar weekend. Aah dat is morgen pas.

Vrijdag 31 mei 2019: Ik sta om 07:00 uur op, douchen en naar beneden. Beneden ga ik in de stoel zitten. Kris heeft om 08:00 uur rijles. Ik kan nog net succes uitbrengen. Om 09:00 uur komt Kris thuis en zit ik nog in de stoel. Kris vind dit erg grappig. Ik hijs me uit de stoel en ga naar boven om mijn koffer in te pakken. Om 10:10 uur word ik opgehaald door familie ik kan het aan.nl De paracetamol werkt gelukkig en ik wurm me in het barrel van Rob en Denise van der Donk. Onderweg probeer ik mij te bedenken hoe ik toch in een andere auto kan overstappen. Ik voel me niet zo veilig in deze auto. Gelukkig hoor ik Rob en Denise zeggen dat ik misschien beter bij iemand anders in de auto kan gaan, omdat ik anders teveel last van mijn rug ga krijgen, gelukkig. Bij AVA'70 regel ik meteen dat ik bij Patrick Weijers in de auto kan.  

Om 11:00 uur vertrek bij AVA'70. Onderweg gaan we 1x pauze houden op de parkeerplaats bij Luik. Helaas gaat dit allemaal mis. De familie van der Donk krijgt een klapband onderweg net voorbij Hünxe. Ben ik blij dat ik daar niet in de auto zat. Wij rijden door richting Luik. Onderweg krijgen we te horen dat Walter Vaags de reddende engel is bij het wisselen van de autoband. Frank Roos zat bij Rob en Denise in de auto. Zij besluiten om toch maar naar huis te rijden in verband met de veiligheid. Frank komt bij Walter Vaags en Daan Migchelbrink in de auto. Aangezien er maar voor 2 personen plek is in deze vette truck, moet Frank achterin plaats nemen bovenop de 18 kratten bier.

Onderweg zal Frank in Luik overdragen worden aan een andere auto. Maar dit gaat helaas ook niet door. Luuk te Brake komt via Antwerpen, Parijs, Brussel aan op de camping in de Ardennen. Dick, Gerjo, Gerrit en Gerrit Jan rijden via Maastricht naar Nijmegen, en weer naar Maastricht en Luik naar de Ardennen. Wij rijden dan maar naar een andere parkeerplaats en spreken daar af met de familie Wesselink en Rianne bij een andere parkeerplaats en worden daar voorzien van een heerlijk lunchpakket van Everdien Lammers, gezond gesmeerd.nl, heerlijk bietenbrood met rucola, erg lekker. De broodjes van de anderen ook maar meteen opgegeten. Ondertussen krijgen we het voor elkaar dat het echtpaar ikkanhetaan.nl die avond mee kan rijden met Linda Scholten. Ze sluiten dan later op de avond aan.

Wij komen aan op de camping. Heerlijke oude huisjes. Vrouwen bij elkaar en mannen bij elkaar. Ineke en Ben worden voor het eerst in 40 jaar van elkaar gescheiden. Evelien krijgt haar eigen apneu kamertje en Ingrid, Linda en ik durven het met oordoppen aan om bij Evelien te overnachten. Dan meteen op naar een kort duurloopje van 6,4 kilometer. Douchen en wandelen naar het restaurant in het nabijgelegen dorpje Ave.
Heerlijk eten en vooral veel zware aparte biertjes worden er besteld. We zitten met 20 man in de serre. Wat een geschreeuw. Mensen lopen spontaan weg uit het restaurant. La Chouffe, la Trappe, Leffe, niks is te gek. Dan komen Linda en het echtpaar van der Donk aan. Ze zijn nog op tijd voor het dessert. Binnen 10 minuten heeft Rob van der Donk 3 La Trappe's van 11 procent weggewerkt. We zien hem dronken worden. Wat een lol. Denise lacht, maar vind het vast niet zo leuk.

Na 10 La Trappe's is het gebeurd. Patrick Weijers van de organisatie kijkt zorgelijk. De rekening moet namelijk betaald worden. Iedereen valt stil. Patrick komt blij terug. De rekening viel mee, maar klopt waarschijnlijk niet. Snel lopen we allemaal terug naar de camping waar Bob Color de avond verzorgt met zijn karaoke machine. Ingrid zegt as ik ow 350 euro geefe goaj dan alstubleeft weg? Wat een slechte voorstelling en dat voor 350 euro. De drank heeft Rob van der Donk de das om gedaan, de lampe geet ut. Rob wordt door Daan Migchelbrink naar het huisje begeleid waar Rob meteen in slaap valt. Denise komt nog even kijken en laat hem daar maar liggen. Hoe dit is afgelopen dat lezen jullie in het volgende verslag van Erwin of Frank. Rest mij nog te zeggen, wat een top organisatie tot nu toe. Bedankt alvast en ik hoop dat ik over 2 jaar ook wel weer mee mag.

Groetjes Katja

Geen opmerkingen: