zaterdag 16 mei 2020

Aalten - Virtuele Gerard Tebroke Memorialloop 5 km - 23.12 min - 62e plaats

Ik ben helemaal uitgeteld, aldus Jelle
Op zaterdagmorgen 9 mei heb ik in de morgen besloten om de virtuele Gerard Tebroke Memorialloop te gaan lopen zodat ik een dag later met Moederdag mijn andere verplichtingen kan nakomen. Ik loop dezelfde 5 kilometer als met de Koningsloop waar ik een mooie richttijd heb staan van 23.24 minuten. De weersomstandigheden zijn ook ongeveer hetzelfde en als ik thuis vertrek is het zo'n 4.5 kilometer lopen voordat mijn 'wedstrijd' begint. De eerste kilometer gaat ietsje sneller en de overige kilometers blijf ik aardig in de buurt van de eerder gelopen tijden

Ik blijf het echter moeilijk vinden om alleen op snelheid te lopen. Het valt me dan iedere keer weer tegen om de motivatie vast te houden en niet met mijn gedachten wat af te dwalen. Uiteindelijk ben ik zelfs 12 seconden sneller dan de Koningsloop. Na de wedstrijd app ik even met mijn oudste zoon en het eerste wat hij zei was: Maar dan ben je wel een week te vroeg. Nee toch, maar het blijkt wel waar te zijn! Ik dacht al wel steeds wat is onze AVA'70 webmaster toch laat met het op de site zetten van deze loop maar heb er verder geen moment bij stil gestaan dat het pas een week later was.

Een aantal dagen later vraagt Jelle me of ik het komende weekend met hem mee wil lopen. Daar kan ik natuurlijk geen nee op zeggen en zo kom ik toch nog officieel in de uitslagen te staan. Met de virtuele Koningsloop heeft hij een tijd van 29.29 minuten gelopen en nu wil hij graag ietsje sneller zijn. We lopen vanaf de Houtdreef naar Kramp, een afstand van ruim een kilometer. Aan de andere kant van de weg staat een mooie streep op het asfalt en dat is voor ons de startlijn. Hij wil in de richting van de ijsbaan lopen en dan rechtsaf het zandpad, met het verharde fietspad, in. Halverwege keren we om, om hetzelfde stuk terug te lopen. 

De eerste kilometer gaat in 5.24 minuten en dat is achteraf eigenlijk net iets te hard. De kilometers die volgen worden tussen de 5.43 en 5.57 minuten gelopen. Ik probeer hem wat te motiveren om iets harder te lopen maar erg gemakkelijk gaat het niet voor hem. Hij heeft dan ook al twee maanden de wekelijkse trainingen bij AVA'70 moeten missen en dat breekt hem toch een beetje op. Zo'n 4.950 meter blijft hij achter me lopen en in de laatste 50 meter gaat hij er me als een haas van door. Als we over de finish komen geeft hij aan dat hij helemaal uitgeteld is maar dat hij er me wel uitgelopen heeft. Ja dat klopt, je hebt verdiend gewonnen. Hij is dan ook erg trots op zijn tijd van 28.46 minuten, bijna 3/4 minuut sneller dan enkele weken eerder. 

1 opmerking:

Jelle Hubers zei

Is een mooi verslag Geert
Nu heb ik je eindelijk een keer er uit gelopen