zondag 31 mei 2020

Cindy Brusse doet mee aan virtuele Ironman Race


Na 89 km en 750 meter finish ik in 2:45:42 uur
Virtuele Ironman Race - 5 km hardlopen, 90 km fietsen en 21 km hardlopen

Nadat ik zaterdagavond een flinke maaltijd had genuttigd keek ik tijdens het bankhangen of er nog nieuwe mailtjes waren en vond daar het Ironman mailtje over virtueel racen. De race die dit weekend werd gehouden was over 5km hardlopen, 90km fietsen en 21km hardlopen. Je mocht de volgorde zelf uitkiezen en het moest gebeuren tussen vrijdag 20.00 en zondag 23.59. Het was inmiddels zaterdagavond 19.30, dus....er was nog genoeg tijd. Eerst nog even wat digitale voorbereidingen treffen (persoonlijke Ironman VR pagina aanmaken en polar linken aan dit platform). Gelukt, dus omkleden en met een volle maag op pad voor de 5km loop. Ik had een tijd in gedachten van net onder de 23 min. 2 weken geleden een mooie 20.29 gelopen, maar nu met volle buik en vanochtend en dag ervoor intervaltraining op de fiets was dat niet wat het lijf zou kunnen. En...dit evenement zou ik als test gaan gebruiken om te kijken of het lukt om de races upteloaden en in het klassement te komen. Als dat lukt, dan zal ik volgende keer (volgende week) wel als een wedstrijd doen met bijbehorende voorbereiding.

Dus na 1km inlopen begon ik aan de 5km race. De 1e km ging in 4.36 min. prima op beoogd schema. In de 2e km voelde ik me niet zo lekker worden, een beetje misselijk. Het tempo daalde naar 4.42/km. Daarna werd het onwelle gevoel steeds erger en daalde het tempo uiteindelijk naar bijna 6.00/km en de hartslag naar 123. Zo laag is ie normaal niet eens bij inlopen. Stoppen kwam echter niet in het woordenboek voor, dus na 26.10 min was daar de 5km finish. Even de maag en darmen en het gestel laten bijkomen in het gras en vervolgens naar huis om de inspanning te uploaden naar polar, die het vervolgens automatisch doorlinkt naar de ironman pagina. Ha, gelukt! 1e doel bereikt!

Zondagochtend stond een duurloop met Katja gepland. Zij zou een rustige loop doen van 75 min. Dat is mooi. Dan heb ik 75 min goed gezelschap en een mooie route en loop ik daarna nog ff een heen-en-weer parcour om aan de 21km te komen. Of te wel deel 2 van het evenement! Zo gezegd zo gedaan. Katja had alle zandpaden uit de omgeving uitgezocht en het werd een hele mooie route. Omdat ik niet vooruit te branden was en er natuurlijk ook de hele loop gekletst moest worden lag het tempo ongeveer op 5.35/km. Nadat we na ongeveer 85 min weer bij Katja Demkes waren, maakte ik de 21km heen-en-weer over asfalt en zonder babbelen vol: 1.53.21. Ongeveer 20 min boven mijn PR op asfalt zonder babbelen. 

Thuis weer de prestatie geupload en hoepsakee de Ironman pagina geeft aan dat ik nog maar 1 onderdeel hoef te doen: de 90km fietsen! En wel vandaag nog. Er kon gekozen worden voor een buitenrit of een rit op de indoortrainer en dan met het virtuele programma Rouvy. Dat is vergelijkbaar met mijn geliefde Zwift. Voor de komende races is Rouvy de enige mogelijkheid, dus....dan beter om nu te testen of het lukt om Rouvy aan de praat te krijgen en de boel dan weer geupload te krijgen naar mijn persoonlijke IM pagina. Rouvy is de eerste 14 dagen gratis. Dat is mooi, anders weer een abonnement erbij en stel dat t niet bevalt, dan zou dat zonde zijn. Erna is het meen ik 12 dollar/maand (versus Zwift 14,95 euro). Het lukt op de IPAD Rouvy te installeren, de tacx te calibreren en de race zou om 17.00 Nederlandse tijd zijn over het Ironman Indian Wells 70.3 parcours. Leuk om zo een parcours eens te zien! Vanwege gebrek aan ruimte op de IPad kon ik alleen de lulligste versie van het parcours downloaden (dus geen HD), maar goed als het maar werkt. Bij Zwift hoef je niets te downloaden. Weet eigenlijk niet of het downloaden voor de race wel,noodzakelijk was, of dat er gestreamed wordt.

Om 16.45 was ik er klaar voor: zou het gaan lukken om te racen of zou het weer een avondje relaxen op de bank worden? Voor 17.00 sta ik zowaar voor de startlijn en hup...weg ben ik ik. Alleen wel een raar beeld. Als een stipje schuif ik met andere stipjes over de weg die je vanuit de lucht ziet. Niks an zo. Wel trap ik vrolijk door en het eerste uur tussen de 150-160W (2e en 3e u: ongeveer 140-145W). Na 24km houdt Rouvy het voor gezien en weg is het beeld! Wat nu? Ik start Rouvy weer op en ik kan verder waar ik gestopt ben. Ik lig ineens wel 800m achter degene waar ik eerst maar op 100m afstand van was. Tja, dat heb je als je stilstaat. Na weer 14km hetzelfde euvel. Nu kost het me 400m. Maar hé, ik heb nu ineens wel een leuk beeld! Ik rij daadwerkelijk op het Indian Wells parcours en dit lijkt nu weer wat op Zwift. Nog 1x stopt Rouvy ermee met nog bijna 9km te gaan. Ik start m weer op en na 89km750m finish ik na 3 bananen en 2250ml sportdrank in 2u45min42s. Ik sta mooi in de uitslagenlijst, maar......dat bleek niet voldoende....Rouvy bleek nog niet gekoppeld te zijn aan mijn persoonlijke IM pagina! Wahhhh. Dus, geen uitslag daar, snik. Ik vraag me af als de connectie er wel was geweest, of de uitslag dan wel mee had geteld. Rouvy heeft mijn inspanning opgeslagen in 4 delen vanwege steeds opnieuw opstarten. De route heb ik wel volledig volbracht en in de einduitslag sta ik ook.

Zou Rouvy beter werken op de laptop, dan op de Ipad? Dat volgende keer maar eens proberen. Tevens zou er een trainmodus en wedstrijdmodus op Rouvy zitten. Bij de volgende race moet ie op de wedstrijdmodus staan anders telt t niet mee.... Komende week maar eens even proberen een proefritje te maken. En dan komende zaterdag of zondag de IM VR 3-40-10km race, welke in een tijdsbestek van 12 uren in die volgorde volbracht moet worden. Hoop dat alles dan naar wens werkt!

Cindy Brusse

Geen opmerkingen: