zondag 17 mei 2020

Verslag van de virtuele Gerard Tebroke Memorialloop - deel 1

vlnr Gerben Heinen, Inge Rensing, Dennis ter Veldhuis, Evert Teunissen, John Boom, Sandra Wassink en Janine ter Veldhuis
Ik Kan Het Niet Alleen

Deze klassieker van De Dijk was van toepassing toen ik deze week tijdens het trainen in kleine groepen vroeg wie er zich al had ingeschreven voor de Virtuele Gerard Tebroke Memorialloop. Immers de trainingen waren net weer begonnen en de eerste kilometers zaten weer in de benen. Toch deden een aantal atleten een stap naar voren, we gaan starten met zeven AVA-C lopers in deze virtuele wedstrijd.

De wedstrijd zou starten in Bredevoort en we lopen een 5 km ronde door het Zwanenbroek. Dit is een van oorsprong laaggelegen moerassig gebied ten zuidoosten van Bredevoort. We hadden afgesproken om richting Aalten te starten en na 1 km draaien we linksaf de Zwanenbroekweg op. Wat is er toch met deze weg “You love it, or you hate it“ iets er tussenin bestaat niet. Nadat we linksaf slaan volgt er een mooi landschappelijk stuk met in het begin Essen. Het is wel doorbijten om op volle snelheid deze 2 km lange weg op snelheid te lopen. Het helpt dat we op dit stuk de wind gunstig hebben staan.

De Misterweg komt in zicht, hard linksaf en dan doortrekken naar de Intratuin. John Boom heeft de kortingsbon voor de makkelijke kamerplanten meegenomen. Dat motiveert. Evert roept iets onverstaanbaars over kweekbakken. Inge roept dat we haar moet helpen herinneren dat ze briketten mee neemt. Sandra roept achter de groep dat ze wel graag de plakzegels wil. In volle vaart rennen de atleten voor de Intratuin langs en bij precies 5KM worden de GPS registratie uitgeklikt. Er zijn prima tijden gelopen en we geven ons zelf maar applaus. Super gelopen allemaal.

We hebben de richtlijnen in acht genomen en hiermee toch een mooie wedstrijd kunnen lopen. We zijn na elkaar gestart en dit gaf voor ons als lopers toch een wedstrijdgevoel. Een mooi initiatief dat voor iedere loper leuk is om mee te doen.

Bedankt organisatie!

Dennis ter Veldhuis

Geen opmerkingen: