zondag 7 juni 2020

Cindy Brusse doet mee aan Ironman VR Championships 3km-40km-10km

3 km hardlopen - 40 km fietsen - 10 km hardlopen
Na vorige week geoefend te hebben met het virtuele concept van Ironman en ik de laatste digitale onvolkomenheden heb weten op te lossen, heb ik er goede hoop op dat ik dit keer in 1x de race kan fietsen (vorige week stopte het Rouvy programma 3x) en mijn resultaten van de 3 onderdelen goed geüpload gaan worden naar mijn Ironman VR pagina. Dus met een gebruikelijke wedstrijd voorbereiding ga ik er vol tegenaan!

Eerst de 3km. Wedstrijdregel is dat het eindresultaat geen negatieve hoogtemeters mag hebben. Om dat te voorkomen is een ronde of heen-en-weer parcours te verkiezen. Keuze is een heen-en-weer parcours beschut tussen bomenrijen want er staat windkracht 3 ZW. De romienendiek waaraan ik woon is daar perfect voor. Ware het niet dat er verhalen rondgaan over een agressieve buizerd sinds Koningsdag. Sinds die tijd ben zeker 15x langs de gevreesde plek op de fiets of hardlopend gegaan en ben het beest nooit tegengekomen, dus ik acht de kans nu ook niet hoog.

Maar....ik ben nog maar 300m op weg als een kale hardloper met een wond op zijn hoofd me passeert en me waarschuwt! Volgens de verhalen zou de buizerd in mijn inloop km moeten zitten, dus ik besluit goed oplettend door te joggen en houdt vast aan mijn plan na 1 km de wedstrijd te beginnen. Nou, weer geen buizerd gezien, dus zonder vrees begin ik mijn race en na 1.5 km keer ik om. De eerste 2 km gaan in 4.08min/km en ben tevreden over het tempo. Met nog 400m te gaan gaat het nog voorspoedig, maar dan........wordt ik diverse keren laag overvlogen door de buizerd! Ik blijf lopen en draai me steeds om. Ik hoor het beest niet aankomen vliegen, maar schrik me steeds rot als hij net boven mijn hoofd langs scheert en weer even boven in de boom te gaan zitten om weer een nieuwe duikvlucht in te zetten. Met nog 100m te gaan zit er door stress en inspanning ineens zoveel zuur in de benen dat ik moet stoppen en wandelen. Een aantal seconden later pak ik het hardlopen weer op en volbreng de 3km in de teleurstellende tijd van 12.43. Het enige positieve is dat deze tijd in de race van volgende week makkelijk te verbeteren moet zijn.

Ik ga naar huis en bedenk me dat het straks geen 10km heen-en-weer parcours over de Romienendiek gaat worden, maar ik een ander plan moet maken. Thuis maak ik me klaar om te gaan fietsen en start Rouvy op. Ik selecteer het parcours Ironman Eagleman 5150. Na het infietsen druk ik op start en begin het heuvelachtige mooie parcours van 40km met 402 hoogtemeters. Ik hoop in 1.10 uur ermee klaar te zijn, maar de tussentijden laten zien dat het voorspoediger gaat. Ik weet 188W gemiddeld te fietsen en kom na 1.05.17 afgepeigerd, maar voldaan over de finish. Vorig jaar zat ik in de 20-40km wedstrijden buiten op 180-190W gemiddeld, dus ben blij met dit resultaat.

En dan nog de 10km, poeh... Gelukkig komt vriendin Melanie de eerste 5km met me meelopen. Haar PR is 22.45 en zou dit graag benaderen. Dat tempo komt overeen met mijn 10km tempo, dus dat is mooi! We lopen een ronde van 4km en beginnen enthousiast met wind mee. Na 2km begint de wind van zij en tegen en die is pittig en kost 10-15sec/km. 150m voor het einde van de 5km zet Melanie een eindsprint in en weet 22.51 te lopen. Ze roept “zet m op” en ik loop verder. Na 8km kom ik Melanie weer tegen en ze loopt een km met mee. De eindtijd is 46.31 met een gemiddelde van 4.39/km. Dat is een volle minuut boven mijn doel. Maar het is wat het is, ik heb alles gegeven en de indeling van de race was goed. 's avonds analyseer ik mijn loopsnelheden in de kwart triatlons van 2019 en die waren 4.35, 4.35, 4.40 en 4.42/km. Dus.....de 4.39/km was best oké vandaag. Mijn race uitslagen zijn allen goed geüpload en ik sta net niet op het podium F45-49 met een verschil van 12 seconden! Maar...de race is nog gaande en ik kan nog verder dalen in het klassement. De race sluit zondag om 23.59

En dan nu de uitslag:
Mijn tijd is 2.04.31, van de 3641 deelnemers zijn er 2030 gefinisht, ik ben 617e van alle mannen en vrouwen, ben 45e van de 419 vrouwen en 5e in mijn leeftijdscategorie F45-49 van 73 deelneemsters. Van alle Nederlandse vrouwen ben ik 3e. Ik heb 46 punten van de maximale 50 punten in de leeftijdscategorie verdiend. Nou, leuk toch! Volgende week is race 2 van een competitie van 4 races, waarvan de 3 persoonlijk beste puntenprestaties tellen voor het eindklassement.

Geen opmerkingen: