donderdag 4 juni 2020

Dit zijn de beste hardloop apps

Er zijn tientallen hardloop apps waarmee je jouw trainingen bij kunt houden
Er zijn tientallen hardloop apps waarmee je jouw trainingen bij kunt houden. Maar welke past nou het beste bij jou? Wij hebben zeven populaire running apps met de belangrijkste features op een rij gezet.

1.Strava - www.strava.com

Prijs: gratis, premium versie € 59,99 per jaar (indien jaarlijks gefactureerd)

If it’s not on Strava, it didn’t happen is in een paar jaar tijd een wereldwijd begrip geworden. Dat zegt meer dan genoeg over de explosieve groei die Strava heeft doorgemaakt. Per veertig dagen melden zich tegenwoordig ongeveer miljoen nieuwe gebruikers aan. Strava focust zich op onderlinge virtuele competitie. Het draait allemaal om segmenten (routes of zelf aangemaakte delen ervan) en deze zo snel mogelijk afleggen. De snelste loper mag zich Course Record (CR) houder noemen. Raak je je CR kwijt, krijg je automatisch een motiverend mailtje van Strava om je record te heroveren.

De gratis versie biedt via overzichtelijke menu’s makkelijk toegang tot je trainingsgegevens zoals afstand, tijd, hoogtemeters en eventuele hartslag etc. Wil je je data uitvoeriger analyseren? Ga dan voor de premiumversie. Daarmee kun je jezelf ook doelen stellen die Strava zorgvuldig voor je bewaakt. Door maandelijkse uitdagingen te voltooien kun je virtuele bekers en badges verdienen. Ben je verslingerd aan je vaste looproute maar vind je dat soms een beetje saai? Geen probleem. Iedere keer dat je de route sneller aflegt, of bepaalde delen van je route, krijg je ook een beker. Je kunt dus flink losgaan iedere training en zoveel mogelijk bekers verzamelen.

Heb je een GPS horloge of tracker die activiteiten in GPX, TCX of FIT formaat kan registeren? Dan is het heel eenvoudig om je gegevens automatisch naar Strava te uploaden. Runner’s World heeft ook een eigen club op Strava. Registreer je dus snel en wordt lid van onze groep. Misschien sta ja ooit wel eens bovenaan ons klassement!

2.Nike Run Club - www.nike.com/nl/nrc-app

Prijs: gratis

Bij Nike Run Club draait het vooral om plezier, beloning en motivatie. De hardloop-app houdt je afstand, tempo en tijd bij, maar ook niet meer dan dat. In het menu ‘Vrienden’ kun je jezelf vergelijken met je vrienden. Een simpel klassement geeft weer wie er het meeste heeft gelopen of wie er de meeste uitdagingen heeft voltooid.

Motiveer jezelf met wekelijkse en maandelijkse challenges. Door persoonlijke records te overtreffen verdien je badges en trofeeën, ga bijvoorbeeld voor je snelste 5 km. De functie ‘coach’ geeft je individuele trainingsschema’s, tips en advies. Je kunt er ook video’s bekijken van de trainingen van topatleten die door Nike worden gesponsord. Tot slot kun je ook sporthorloges van Garmin of TomTom verbinden met de hardloop-app.


Prijs: gratis, premium versie $ 39,99 per jaar

Bij Runkeeper draait het allemaal om jou en je vooruitgang. Na je training kun je meteen alle data zien die je wilt zien en kun je die meteen verspreiden via sociale media. Naast tijd, tempo en afstand kunt je via Runkeeper ook je hartslag meten. Blijf jezelf uitdagen met de virtuele hardloopuitdagingen.

Wat Runkeeper echt geweldig maakt, is haar connectiviteit. De hardloop app kan verbonden worden met Garmin, Fitbit, Fitocracy, Zombies Run, Jawbone Up en nog vele andere apps. Met de betaalde versie krijg je inzicht in trainingsschema's, in uitgebreide statistieken en kan je jezelf vergelijken met anderen en doelen stellen voor jezelf. Momenteel heeft Runkeeper meer dan 50 miljoen gebruikers.

4.Endomondo - www.endomondo.com

Prijs: gratis, in app aankopen

Toegankelijk, intuïtief en niet veeleisend. Endomondo focust net zoveel op jouw training als jijzelf. De overzichtelijke menu’s zijn makkelijk te bedienen, waardoor je zonder moeite je training kunt volgen op je smartphone. De gewoonlijke tijd-, afstand- en tempovelden worden aangevuld met een calorieteller en een veld waar je kunt zien hoeveel hoogtemeters je hebt overwonnen. Daarnaast kun je doelen opstellen en uitdagingen aan gaan. Reageer op trainingen van vrienden, voeg foto's toe aan jouw trainingen en deel je resultaten op Social Media.

Endomondo biedt zowel de ervaren als beginnende hardloper wat hij nodig heeft en dat uit zich in meer dan 20 miljoen gebruikers. Met de betaalde versie krijg je toegang tot persoonlijke trainingsplannen die je stap voor stap helpen naar een nieuw persoonlijk record. Ook krijg je inzicht in geavanceerde statistieken, analyse van hartslagzones en krijg je weerinformatie bij elke training en kan je jouw trainingen nog beter analyseren.

5.Adidas Hardlopen van Runtastic - www.runtastic.com/nl/

Prijs: gratis, premium versie: € 9,99 per maand of €59,99 per jaar

De gratis versie van Runtastic beperkt zich tot de basis van hardlopen en heeft weinig functies. De betaalde versie gaat daarentegen veel verder met handige functies zoals live aanmoedigingen en gedetailleerde data. Bovendien kun je verschillende trainingsschema’s downloaden, naast routes, oefeningen en een voedingslogboek.

Daarnaast krijg je wekelijks een rapport samen met trainingsdata en statistieken, die je vertellen of je al dan niet sneller wordt. Tijdens het hardlopen kunnen je vrienden je ook audioberichten sturen om je te motiveren. Stel nieuwe doelen en ga uitdagingen aan met behulp van deze hardloop app. Het indrukwekkendste is misschien wel de bibliotheek met verhalen, waarbij de spanning van het verhaal wordt weerspiegelt in muziek met een verhoogd aantal beats per minuut.

6.Garmin Connect - https://connect.garmin.com/

Prijs: gratis

Garmin Connect werkt het beste met sporthorloges van Garmin, maar is ook compatibel met andere merken als je de data converteert. De hardloop app is minder ingewikkeld dan de Garmin Connect-website en geeft je toch alle informatie die je wilt hebben.

Naast duidelijke grafieken en data biedt de hardloop app ook live run tracking, zodat je vrienden je kunnen volgen terwijl je aan het sporten bent. Met Garmin Connect kun je ook segmenten creëren en tegen anderen racen. Houd je persoonlijke records bij en verdien badges voor de resultaten die je behaald. Trainingsschema’s zijn niet te vinden in de hardloop app maar wel op de Garmin Connect-website. Het aanbod is best ruim: van 5-kilometer beginnersschema’s tot marathonschema’s voor diehards die vijf keer per week willen trainen. Vanuit Connect kun je de schema’s met je Garmin horloge synchroniseren. In de app kun je vervolgens de voortgang van je schema bekijken.

7.Map my Run - www.mapmyrun.com

Prijs: gratis, premium versie $ 5,99 per maand of $ 29,99 per jaar

Map my Run is veel meer dan een hardloop app: het brengt je volledige levensstijl in kaart. Het overzichtelijke menu geeft de gewoonlijke data zoals tempo, afstand, calorieën en tijd weer, maar je kunt ook je voedingsgewoonten ingeven. De hardloop app geeft dan aan wat je kunt veranderen aan je voeding op basis van je profiel en trainingen. De Gear tracker-functie houdt bij hoeveel kilometer je gelopen hebt met je schoenen.

Premiumleden krijgen toegang tot nog meer functies zoals live tracking (vrienden kunnen je in real-time volgen), geavanceerde hartslagdata, trainingsplan en de Route Genius, die een route aan je voorstelt op basis van de afstand die je ingeeft. (bron)

Geen opmerkingen: