donderdag 6 augustus 2020

Jan Vreemann erelid van AV Archeus in Winterswijk

Jan krijgt een beeldje, echtgenote Lies een bos bloemen
Jan Vreemann is donderdagavond 6 augustus benoemd tot erelid van atletiekvereniging Archeus. Vreemann (72) was in 1987 mede-oprichter van de toenmalige Duursport Vereniging Archeus en heeft jaren in het bestuur gezeten. Daarnaast was hij actief als vrijwilliger en mede-intiatiefnemer van het fameuze Rondje Hemmie. Jan verhuist binnenkort met zijn echtgenote Lies naar Amersfoort, waar hun twee dochters met hun gezinnen wonen.

Jan werd donderdag thuis door een klein gezelschap van de voorzitter en oud-gedienden bezocht om hem het erelidmaatschap uit te reiken. Het was voor Jan niet de eerste eretitel bij Archeus, want in 2008 en 2010 ontving hij al de Kei van Archeus, als vrijwilliger van het jaar. Jan was naast bestuurder/mede-oprichter ook organisator van de jaarlijkse Engelse Mijlenloop. De laatste jaren was hij vooral actief in de accommodatiecommissie, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het Hunenbulten-complex.

Voor de duurlopers was Jan om twee redenen een begrip binnen Archeus. Jarenlang was het woonhuis van Jan het start- en eindpunt van de dinsdagavond-intervaltraining door het buitengebied. Daarnaast was hij met buurtgenoot Hemmie Wessels initiatiefnemer van het Rondje Hemmie, een ruim 27 km lange route door de buurtschappen, die beide lopers elke zaterdag voltooiden. Sinds 2009 vergezelt een grote groep duurlopers van Archeus hen tijdens een jaarlijkse ronde.

Archeus-voorzitter Mathijs Wiggers sprak donderdag zijn waardering uit voor het vele werk dat Jan voor de vereniging heeft verricht en overhandigde hem een beeldje van een hardloper. Jan Vreemann is na mede-oprichter Ronald de Rooy het tweede erelid van Archeus. (bron)

Geen opmerkingen: