maandag 14 september 2020

De beste tips om gemotiveerd te blijven als er geen wedstrijden zijn

Zo heeft corona geen invloed op je motivatie
De pandemie heeft alles op zijn kop gezet. Naast tal van andere maatregelen werden ook hardloopwedstrijden afgelast. Terwijl we daar nou juist zo hard voor trainden. Maar een ding is zeker: al die gezellige veldloopjes, wegwedstrijden en trailruns zullen in de toekomst gewoon weer doorgaan. Met de volgende tips ben je er klaar voor.

1. Schakel over naar mindful running
Concentreer je tijdens een training op de manier waarop je beweegt. Geniet meer dan voorheen van een mooi landschap. Laat je nergens door afleiden. Snelheid, tempo’s en intervallen komen later wel weer.

2. Vergeet je trainingsschema
Bevrijd jezelf van dat dwingende schema. Zonder wedstrijden is er weinig reden om je grenzen op te zoeken. Kies voor een rustige opbouw, gun je spieren en pezen de tijd om sterker te worden. Zo kom je hier sterker uit.

3. Verzin een uitdaging
Na de voorgaande stappen ben je herboren, als hardloper. Tijd om nieuwe doelen te stellen - je eigen doelen, wel te verstaan. Zonder je te spiegelen aan anderen. Tip: probeer je favoriete trainingsrondje een keer supersnel af te leggen.

4. Nu trainen = straks fit zijn
In de nabije toekomst staan we weer met zijn allen in het startvak. Popelend om het strijdperk weer te betreden. Zorg nu dat je daar straks fit voor bent. Investeer in jezelf, investeer in je toekomst, investeer in een paar goede hardloopschoenen.

5. Mis je nog steeds die wedstrijdjes?
Geen probleem, van 18 t/m 25 oktober gaat de TCS Amsterdam Marathon virtueel van start. Je loopt in je eigen omgeving en hebt maar een missie: het volbrengen van het doel waarvoor jij hebt getraind. Je kunt kiezen uit de TCS Marathon, de Mizuno Halve Marathon of de TCS 8 km. Jouw finishtijd registreer je in de speciale Virtual Run app, waar je met handige tools jouw virtual experiencekan personaliseren. Inschrijven is vanaf nu mogelijk, kijk hier voor meer informatie. (bron)

Geen opmerkingen: