donderdag 17 september 2020

Zevenheuvelenloop gaat door, zonder publiek bij start en finish

De Zevenheuvelenloop gaat door!
De Zevenheuvelenloop gaat dit jaar met verschillende coronamaatregelen toch door. Door een stuk minder deelnemers toe te laten en meer te handhaven op de regels stelt de organisatie dat het veilig genoeg is om het evenement te houden.

"Er is lang en veel overleg gevoerd", vertelt Alexander Vandervelde, directeur van Stichting Zevenheuvelenloop, die daarmee verklaart waarom de inschrijving plotseling geopend werd. "De feedback van de burgemeesters en de Veiligheidsregio is goed. Zij hebben er vertrouwen in en wij ook."

Volgens de directeur is het huidige plan een combinatie van goede communicatie aan de voorkant en handhaving tijdens het evenement zelf: "We hebben daarom nog meer vrijwilligers nodig om aan die handhaving te kunnen voldoen."

Minder deelnemers toegestaan
De inschrijving voor het evenement op zondag 15 november is dinsdag van start gegaan. Dit jaar mogen verdeeld over acht startwaves in totaal ruim 15.000 deelnemers starten. In 2019 begonnen ruim 20.000 deelnemers aan de tocht van 15 kilometer.

Voor de Zevenheuvelennacht, die op de zaterdag gelopen wordt, mogen bijna 7.000 deelnemers zich inschrijven.

Publiek niet bij de finish
Een van de belangrijkste maatregelen is dat er geen publiek is toegestaan bij de start- en finishlocatie. Daarnaast zijn er geen drankposten tijdens de route. De organisatie benadrukt dat de coronamaatregelen te allen tijde moeten worden opgevolgd.

De organisatie houdt de ontwikkelingen rondom corona dan ook nauw in de gaten. De directeur houdt zelf nog een kleine slag om de arm: "Of het echt doorgaat ligt aan de omstandigheden." (bron)

Geen opmerkingen: