zondag 27 september 2020

Gerben Oevermans liep de afgelopen dagen in een recordtijd het Pieterpad

Gerben Oevermans
Ultraloper Gerben Oevermans (30) uit Ridderkerk heeft in de afgelopen dagen een geweldige prestatie neergezet door het Pieterpad in recordtijd te volbrengen. Hij liep de 498 kilometer van het bekendste lange afstand wandelpad van Nederland in 88 uur 45 minuten en 56 seconden, bijna 10 uur sneller dan de oude snelste tijd van Wouter Huitzing die er afgelopen jaar 98 uur over deed.

Eigenlijk zou Gerben Oevermans meelopen met de bekende Spartathlon in Grielenland, maar die kon door Covid 19 niet doorgaan. Met de training voor de Spartathlon in de benen besloot hij daarom de snelste tijd voor het Pieterpad aan te vallen. Met zijn eigen ontwikkelde techniek van hardlopen afgewisseld met snelwandelen begon hij afgelopen dinsdagmorgen om 08.45 uur in Pieterburen aan de Waddenzee aan de tocht die hem via Assen, Coevorden, Nijverdal, Doetinchem, Groesbeek en Venlo via de Limburgse heuvels naar de St. Pietersberg nabij Maastricht bracht. Moeilijke punten onderweg waren vooral de nachten en het slaaptekort. Zo legde hij de eerste 350 kilometer af in twee en een halve dag hardlopen met maar twee uur slaap. Uiteindelijk had Oevermans tijdens de bijna vijfhonderd kilometer genoeg aan vijf uur slaap.

Met zijn prestatie zamelt Oevermans geld in voor weeskinderen in Tanzania, bij binnenkomst stond de teller hiervan al op ruim Euro 27.000. (bron)

Bekijk zijn route hier

Geen opmerkingen: