zaterdag 7 december 2013

Gert-Jan Wassink en Ilse Pol winnen Nijverdalse Bergcross

Leon Sanderman
De Nijverdalse Bergcross van zaterdag 7 december kende met 620 hardlopers dit jaar een recordaantal deelnemers.
Aan de start stonden meerdere Nederlandse toplopers. Gert Jan Wansink was onverslaanbaar op de 5,3 km. Vanaf de start nam Gert Jan de koppositie en stond deze niet meer af. Hij finishte in een tijd van 17.23 min. De winnares bij de dames op deze afstand was Renee van Hoof. Op de 10,2 km was de zege bij de dames voor Ilse Pol in een tijd van 40.04 min. Leon Sanderman uit Rijssen won deze afstand bij de mannen in een tijd van 36.56 min. Hij verstevigde daarmee zijn koppositie in het crosscircuit. In de diverse leeftijdscategorieën werden op beide afstanden door leden van de organiserende vereniging AV Atletics sterke overwinningen behaald. Zo stonden Peter Bruinsma, Bertil Krukkert en Fred Sluijs op de hoogste trede van het podium. Ook met de jeugd was AV Atletics succesvol. Gert Tijhuis won na een spannende sprint de 1,5 km in de categorie jongens 10-12 jaar. Bea Post haalde bij de meisjes in deze categorie de bronzen plek. Tessa Filart was fraai tweede op deze afstand in de categorie meisjes t/m 9 jaar. Op 18 januari wordt in Holten de derde cross van Het Crosscircuit van het Oosten gehouden.
De Nijverdalse Bergcross is de tweede cross uit Het Crosscircuit van het Oosten. De eerste zeer succesvolle cross in Rijssen trok al ruim 500 deelnemers, maar de grote deelname in Nijverdal overtrof de verwachtingen van de organiserende vereniging AV Atletics. De organisatie had na de storm van afgelopen donderdag heel wat werk om het parcours zichtbaar te krijgen. Met bladblazers werd uiteindelijk een dik pak bladeren verwijderd. De start en finish van de cross was nabij De Wilgenweard. Vanaf hier werd met een klein aanloopje Het Doktersbos opgezocht. In Het Doktersbos troffen de lopers pittige hellingen. Zelfs de trappen van het openluchttheater waren in het parcours opgenomen. De djembé-groep Rambakkie uit Raalte zorgde met hun trommels in het theater voor de nodige vertier. Hun opzwepende muziek stuwden de lopers de trappen op. (persbericht)