dinsdag 31 december 2013

Verslag van de Oudejaarsloop 2013 van AVA'70

Gerben Duenk met zijn geveilde midwinterhoorn
Vanmiddag gingen wij naar Ava’70 toe om mee te lopen met de Oudejaarsloop. Onderweg naar Aalten toe zie ik een hele colonne van Barlo richting Aalten fietsen, waaronder de gezusters Schutte. Als we bij Ava aankomen is het een drukte  van jewelste. Het nieuwe clubgebouw van Ava is al te klein denk ik bij mezelf. Wat een opkomst. Iets over 13:00 uur lopen we allemaal in een slinger een ronde over de baan, waarna de jeugd op de baan blijft en de grote mensen mogen aan hun ronde beginnen van 18 kilometer of 13 kilometer. 

Het loopt meteen al in de soep. Je kunt merken dat Gerrit Dijkslag er niet is. Niemand  weet waar die heen moet lopen. Waar was je Gerrit? Nu lopen we als verdwaasde idioten achter elkaar aan en kijken we vaak achterom of er niet iemand het van de voorsten over wil nemen.  Ik hoor iedereen door elkaar heen schreeuwen waar we heen moeten, maar niemand weet het volgens mij.  Dan maar gewoon dom achter Erwin, Tom, Luuk en Wim Brinkman aan lopen. 

Opeens zo vanuit het  niets komt Gerrit Ormel het overnemen. Het  gaat Gerrit te langzaam af. Het tempo wordt opgevoerd. Je ziet dat er meerdere groepjes gaan ontstaan.  Je merkt de irritaties onderling. Ze lachen wel,  maar hebben geen schik. Uiteindelijk komen we bij een zandweggetje aan waar de ene groep rechtdoor gaat en de andere groep het zandpad ingaat. Als ik verder loop kijk ik nog om en zie dat er heel veel ava leden stil staan. O Gerrit Dijkslag je moet volgend jaar gewoon weer meedoen. Je assistent trainerscapaciteiten werden enorm gemist vanmiddag. 

Opeens heb ik de eer om naast een hele bijzondere inwoner van de Heelweg te mogen lopen.  Ik denk dat we van deze jongeman nog heel veel gaan horen. Dirk Vreeman is zijn naam. Ook loop ik nog een stukje met Gerrit Ormel voorop. Het tempo ligt rond de 4:30 minuten. Als we bij het Loohuisbos uitkomen rent Gerrit als een gek door, ik wacht toch maar op de rest. Ik wil 13 kilometer lopen vandaag en loop rustig met Henrie Drenthel richting de Avabaan terug. O ja Erwin loopt er ook weer bij. Teruggekomen bij Ava is de kantine al vol. Het foute prijzenfestival is al begonnen voor de jeugd. Als de eerste ronde voor de grote mensen begint,  gaat het al fout met de lootjesverkoop.  Er wordt besloten dat iedereen bij de volgende rondes nog maar iets van 2 lootjes mag kopen. Ingrid Lammers zit mooi vooraan, dan kan ze de prijzen mooi van dichtbij bekijken. Vorig jaar ging ze met duizenden bloembollen van Willy Heinen naar huis. Dit jaar gaat ze voor de vazen. Henk Lammers zag je fronsend kijken. Hij is hier niet blij mee, want ja Henk zal alles wal weer met motten nemmen op de fietse.

Eerst wordt er nog een midwinterhoorn verloot. Ik denk nog wat moet je nou met z’on prul, maar er wordt serieus ook nog op geboden. Uiteindelijk gaat hij voor 55 euro naar de altied plat proatende en schrievende Gerben Deunk. Met tranen in zijn ogen komt hij zijn welverdiende midwinterhoorn ophalen. Gerben kan er ook nog op fluiten. Mooi toch. Volgens insiders heeft Roelie Somsen deze midwinterhoorn gemaakt. Tsja ieder zijn hobby.

Tijdens het verdere foute prijzenfestival valt het mij op dat er wel steeds dezelfde mensen met de vreselijk mooie prijzen aan de haal gaan. Zo  zie ik DIRK VREEMAN wel 30 keer voorbij komen. Dirk is telkens overdreven blij verrast met zijn prijzen en bedankt  de gastvrouw van deze middag INGRID van Zolingen dan ook steeds met drie overheerlijke kussen. Ingrid kreeg er rode blosjes van. Ik ging ook nog even van prijs ruilen met Dirk. Dirk wilde dit alleen met mij ruilen als ik een keer met Dirk een spelletje wilde spelen. Dit werd beklonken met een handdruk. De deal was gemaakt. Binnenkort naar de Heelweg om een fout drankspelletje met Dirk te spelen. Gezellig. 

Het foute prijzenfestival werd gepresenteerd door de altijd aandacht vragende Erwin Wamelink. Hoe kan het ook anders. Het lijkt wel of hij de enige  bij AVA is die een goed verslag kan schrijven en ook de enige is die een aardig praatje kan houden. Ik zag dat Erwin aan het vals spelen was. Bij de mooiste prijzen gaf hij Joppe Roos de opdracht om het rad stil te houden op een voor hem gunstige uitslag. Zo won Erwin de mooiste prijzen van deze middag. Als je zo wilt spelen Erwin. De mensen hadden het niet door omdat je zulke mooie praatjes aan het houden was, maar ik zie alles. 

Ook werden er prijzen uitgereikt voor de sportman, sportvrouw, en nog meer van die onzin. Dirk Jan Robbe vond dat er nog een prijs voor het  mooiste sportmoment van het jaar moest worden uitgereikt. Hij miste deze prijs tijdens de uitreiking.  Dirk Jan kreeg Jip en Janneke champagne uitgereikt door onzen Erwin Wamelink. Hij vertelde een mooi verhaal dat hij na een vakantie besloot om een rustig duurloopje van 16 kilometer mee te gaan lopen met de A groep en dit werden er 25 kilometer. Hij vertelde dat hij deze helse tocht vergeleek met Vietnam. Zijn Jip en Janneke champagne droeg hij op aan Gerrit Dijkslag. Gerrit Dijkslag had namelijk deze route uitgezet. Dirk Jan gaf een mooie speech. ook was zijn vader Joop van de partij. 

Ook Willy Heinen was van de partij. Dit was weer hartstikke fijn voor de tuinders onder ons. Er waren weer mooie prijzen beschikbaar gesteld door de firma Heinen. Willy won zelf ook ontzettend veel prijzen. Zijn altijd even vriendelijke assistente Evelien Hillen kwam de hele tijd zijn prijzen ophalen. Willy en Evelien konden het deze middag goed met elkaar vinden. Mooi om te zien. 

Ook werd er nog afscheid genomen van Henrie Drenthel. Het  kwam over dat Henrie het nieuwe AVA clubgebouw helemaal zelf ontworpen en zelf gebouwd had. Dat met een gebroken schouder. Henrie werd ook bedankt voor zijn geweldige inzet. Ook namens mij Chapeau. Verder was het een gezellige middag. Je zag dat iedereen het naar zijn zin had. Hermien en Anton hadden de catering en de drank zoals altijd weer goed voor elkaar. Bedankt voor jullie inzet. Op naar 2014

Fijne jaarwisseling allemaal en denk eraan morgenvroeg is er nog om 10:00 uur een duurloopje van 10 kilometer richting de Slingeplas. Vertrek bij Geert Wevers.

Sportieve groet, 

Katja Demkes
Katja en Erwin

7 opmerkingen:

Marco zei

Dit Riekt naar nog een Collum... Katja,s weekoverzicht of zoiets.. Fantastisch!

Ingrid zei

Ja ja Katja, jij op de vrijdag??

Gerrit zei

Ik had van te voren al iets vernomen over een sportmoment prijs, ik kon de druk niet aan en ben daarom gisteren maar gaan werken. Maar ik lees het al, me of zonder mij, de weg vinden blijft moeilijk. ;)

Ik hoop dat de champagne gesmaakt heeft Dirk!

Marieke zei

Katja ie-j kunt ook alles,..mooi P.s. is Bert dit jaar wel goed thuis gekomen????

Gerdie Duenk zei

Katja, ik moet eerlijk zeggen, ie kunt d'r wat met.
Vraagje: Hoeveel spelers heb je nodig met dat foute drankspelletje? Ik heb Dirk nog geheel vrijblijvend een Ferrari rode sporttas geschonken, kunnen we dan gelijk verrekenen.

Katja zei

Marieke, toen ik wegging was Bert er nog. Ik denk dat hij jou zocht😃.

Katja zei

Gerdie volgens mij kunnen er 5 mensen meespelen. Dus nog 2 of 3 erbij en we kunnen beginnen.