woensdag 4 december 2013

Training in Bocholt (D)

van links naar rechts Inez, Ingrid, Geert en Rob
Net voor negen uur vertrekken Ingrid, Inez, Rob en ik woensdagmorgen uit Aalten in de richting van onze oosterburen. We beginnen onze training in Bocholt, bij de Kneippverein in de buurt van de Aasee. Hier kun je kiezen uit vier route's en we besluiten om de langste afstand van 12 kilometer te nemen. Het begin van de route is veelbelovend en de routebordjes staan prima aangegeven.

Na een aantal kilometers zijn enkele bordjes, die aan een ijzeren paal bevestigd zijn, een andere kant opgedraaid en kunnen we, met ons uitgeprinte routekaartje nog de juiste weg vinden. Maar daar blijft het ook bij en het enige bekende dat we nog tegen komen is de naam Wevers, vermeld op een straatnaambord. Ongeveer halverwege de route zien we helemaal geen bordjes meer en vragen we enkele vriendelijke Duitsers om ons in de richting van de Aasee te sturen.


Na enige uitleg vervolgen we onze weg en komen we in de buurtschap Biemenhorst. Volgens onze routegegevens moeten we daar ook zijn maar we komen nog steeds geen bordje tegen. Dan maar op goed gevoel verder en de buurtschap wordt langzaam aan ingeruild voor een industrie terrein. Dat zal voor een toeristische route ook wel niet de bedoeling zijn. Toch nog maar eens vragen want de plaatsnaam Mussum, dat een kilometer verder ligt, zegt de meesten ook niets.


Een kilometer verder vragen we een paar dames naar de juiste weg. Als we de naam Aasee uitspreken fronsen ze beide hun wenkbrauwen en aan hun reactie te merken kan het nog wel eens een heel eind zijn. We vervolgen onze weg en als we de kerk gepasseerd zijn, moeten we nog maar eens naar de weg vragen. Ook in Duitsland geldt "drie keer is scheepsrecht", want deze man geeft met enkele aanwijzingen de juiste route aan. Even later zien we in de verte de toren bij de Aasee aan de horizon verschijnen waarbij we onze auto geparkeerd hebben en zijn we terug bij het grote water. In feite hebben we nog minder gelopen dan dat de bedoeling was en kunnen we weer een klein avontuurtje op onze palmares bijschrijven. Es kommt immer gut!


De eerste twee trainingsloopjes met Rob in het nieuwe jaar zijn op woensdag 15 januari en woensdag 12 februari. Op eerstgenoemde datum zet Katja Demkes een route in Lievelde uit, we vertrekken dan om 8.45 uur uit Aalten. Laat het even weten als je graag mee wilt.


Klik op de link voor enkele foto's


fotoalbum
Weverskamp, in de buurtschap de Biemenhorst
Daar moeten we heen, joa joa!
Gelukkig zijn we weer terug bij de Aasee

3 opmerkingen:

Gerrit zei

Ben je zo diep gegaan dat je het verschil tussen links en rechts niet meer weet Geert?

ingrid zei

wat een mooie ochtend weer

jelle zei

Daar sta je mooi geert bij dat bortje met jou achternaam de volgende keer maar een tom tom mee nemen