zondag 29 december 2013

Verslag van de 29e Keiloop in Meddo

Samen met Bram
Nog één keer knallen in 2013!

De keiloop in Meddo is voor veel Ava-leden de laatste mogelijkheid om een topprestatie neer te zetten. Dat is ook de reden dat niet de minste avajanen hun gezicht bij deze wedstrijd lieten zien. ‘Ava-sportvrouw van het jaar’ Anita Roos, Ava-clubkampioenen Björn en Katja Demkes, Dirk-Jan Robbe alias ‘de Bolle van Grolle’ en Geert Wevers, de snelste vijftigplusser van de Ahavestraat, maakten hun opwachting.

Om 10 uur klonk het startschot voor de 3,1 kilometer. Een prachtige tweestrijd tussen Julia en Joppe Roos, inderdaad familie van, kenmerkte de wedstrijd. Julia (14 jaar) had het erg lastig om haar jongere broertje Joppe (11 jaar) achter zich te houden, maar ze slaagde er toch in! Of Joppe nog lang het onderspit moet delven is maar zeer de vraag.

De 5,5 kilometer leverde op papier ook een schitterend duel op. Toekomstig ava-lid Bram Wevers (20.29 min) kruiste de degens met zijn vader. Het was geen grote verrassing dat Geert (21.37 min) uiteindelijk zijn meerderen moest erkennen in zijn, nu nog, voetballende zoon. Het verschil was een dikke minuut. Tussen dit tweetal nestelde zich Patrick Ikink. Het grootste looptalent uit het centrum van Barlo voegt zich steeds vaker in de top van regionale wedstrijden. Gerrit Heersink bleef naamgenoot Gerrit Ormel net als vorige week bij de Deo-loop net voor. ‘De Vliegende Ziekenverzorgster’ Lenie Wamelink sluit een uitstekend loopjaar af met een verdienstelijke uitslag in Meddo. Anja Hoogerbrug lijkt alsmaar sneller te worden. Samen met haar persoonlijke haas Anna Torensen snelde de enthousiaste atlete naar een supertijd.

Op de 10 kilometer was het de multigetalenteerde Erwin Wamelink, die de show stal. Met een nieuw persoonlijk record toonde hij opnieuw zijn klasse. Dirk Vreman had het ook behoorlijk op zijn heupen. De atleet uit Heelweg kwam steen kapot maar zeer tevreden over de finish. Bij de dames dook politieagente Katja Demkes ruim onder haar oude toptijd. In het begin liep ze nog samen met een andere regionale topper, Lisa te Molder. Lisa was toch iets te sterk. Maar goed, Katja is natuurlijk ook veel ouder. Good old Leo Temming heeft het eeuwige loopleven. Hij knalde ook maar weer eens naar een toptijd van ruim onder de 54 minuten. Een prachtige Aaltens treintje onder aanvoering van Jeannet Schutte dook ook onder de magische 55 minutengrens. Jeannet werd letterlijk op de voet gevolgd door: Sandra Wassink, Tonny Baten en Hilde Koskamp. Gerben Schepers liep zijn eerste 10 kilometer wedstrijd. Zijn goede humeur kon niet meer stuk toen hij zijn eindtijd zag. Hetzelfde gold voor Ans Assink. Als een speer ging Ans richting de finish.

Björn Demkes had zijn pijlen gericht op een tijd onder de 1.20 uur. Op de halve marathon wel te verstaan. Collega-topatleet Lars Duistermaat nam direct de benen, maar Björn liet zich niet van de wijs brengen. De ex-schutterskoning van Lievelde noteerde een tijd net boven zijn gestelde doel. Wim Rensink liep zijn zoveelste halve marathon. ‘De sloffer’ was wederom in een uitstekende vorm. André Balke staat bekend om zijn vloeiende loopstijl. Het lijkt altijd alsof het hem geen enkele moeite kost. André was beresterk in Meddo. Een tijd net boven de 1.42 uur was het gevolg van zijn goed ingedeelde wedstrijd. De ‘runner-up’ van Ava’70, Gerdy Hoornenborg, ging André in de slotfase nog net voorbij. Hoornenborg mag zich inmiddels een regionale subtopper noemen.

Veel ava-toppers zijn niet genoemd in bovenstaand verslag. Dit betekent niet dat hun prestaties niet noemenswaardig zijn, maar toch heb ik ze niet genoemd. Staat je persoonlijke favoriet er niet tussen, neem dan een kijkje op de website van sportclub Meddo! (verslag Erwin Wamelink)

3 opmerkingen:

Katja zei

Prachtig stukje weer.

Marco zei

Idd mooi gelopen ieders.
Katja mooi een Pr. nog op de laatste dagen van ut jaar! gefeliciteerd. je legt de lat voor 2014 alweer mooi een stukske omhoog.

Anita R zei

Wat een geweldig stuksken weer Erwin!