vrijdag 27 december 2013

Verslag van de 6e Late Kerst en te vroege Nieuwjaarsloop

Een prachtige boerderij in het buitengebied van Vragender
Schitterende maar loodzware ‘Late Kerst & Te Vroege Nieuwjaarsloop’

Jeannet Schutte schitterde vanmorgen door afwezigheid tijdens de ‘Late Kerst & Te Vroege Nieuwjaarsloop’. Dat ze niet kwam opdagen was al erg genoeg, maar als je weet dat de organisatie in handen lag van haar bloedeigen zuster maakt het allemaal nog veel erger. Ze woont nota bene ook nog in dezelfde straat. Verder maak ik er geen woorden meer aan vuil.

25 andere lopers hadden wel de moeite genomen om naar Barlo te komen. In alle vroegte stond het  ontvangstcomité het gezelschap op te wachten. Sien Meinen wilde na een koude fietstocht een kopje koffie inschenken, maar helaas waren alle thermoskannen leeg. De koffie, die nog gezet moest worden, was immers voor na de loop. Dat gold ook voor het fruit. Alleen Katja Demkes kon zich natuurlijk weer niet aan de spelregels houden. Nog voordat Katja de organisatie had begroet, had ze de eerste banaan al weggewerkt.

Patrick en Sabine Ikink hadden vanaf hun woning in Barlo een schitterende route uitgezet. Geen enkel zandpad in de omgeving van Lichtenvoorde, Lievelde en Vragender werd onbenut gelaten. Benno Aversteeg was verantwoordelijk voor het moordende tempo. Toen deze veelzijdige sporter zag dat André Balke wat moeite had met de hoge snelheid, gaf hij nog wat extra gas. Een actie die niet door iedereen gewaardeerd werd. 

Paul Stortelder nam vervolgens brutaal de koppositie over. Hij had tijdens het kerstdiner haas gegeten. Dit was duidelijk te zien. De harde wind sloeg grote gaten in de groep. Ben Saalmink liep achteraan te harken. Achteraf zat hij te klagen over liesklachten. Een laf smoesje vond Hans Jentink. Ook Geert Wevers liep ver achter de koplopers. Het blijkt dat hij een bijbaantje heeft als fotograaf voor de website funda.nl. Alles wat in de verste verte op een boerderij leek, werd vastgelegd op de gevoelige plaat.

Bij terugkomst mochten de uitgebluste lopers eindelijk aan al het lekkers dat door de organisatie was klaargezet. Koffie, thee, frisdrank, broodjes, fruit, koekjes, chocolade. Het was overweldigend. De zesde editie van de ‘Late Kerst & Te Vroege Nieuwjaarsloop’ mag bestempeld worden als zeer succesvol.

(Route 15 km)
Markerinkdijk – Hofmanspad – Grevinkspad – Willembarendstraat – Abdijweg – Rietmolensdiek – Puskesweg – Ooijmanslaan – Knibberspad – Tiemanssteeg – Lievelderstraatweg – Bromansdijk – Grootdeunkweg – Steenkampshof – Holtendiek – Lichtenvoortsestraatweg – Markerinksdijk 
Benno Aversteeg en Paul Stortelder voeren langzaam aan het tempo van de groep op