zondag 1 december 2013

Some vervangt Kuma op Montferland Run

Peter Some wint de marathon van Parijs (Foto: AFP)
DOETINCHEM - De Ethiopische atleet Abera Kuma ontbreekt zondag op de Montferland Run. De belangrijkste uitdager van de Keniaan Wilson Kipsang is geblesseerd afgehaakt.
De Keniaan Peter Some is zijn vervanger op de wedstrijd over 15 kilometer in en om 's-Heerenberg. De 23-jarige atleet won dit jaar de marathon van Parijs in een tijd van 2.05.38.
Kuma blesseerde zich donderdag tijdens een training. "Hij is door zijn enkel gegaan", aldus organisator Carlo Jansen van de Montferland Run. "Gelukkig hebben we Some snel als vervanger kunnen regelen."
De Montferland Run is zondag toe aan de achttiende editie. Grote trekker is dit jaar Wilson Kipsang die in september het wereldrecord op de marathon verbeterde in een tijd van 2 uur 3 minuten en 23 seconden. Hij vertelde vrijdag op een persconferentie in 's-Heerenberg dat hij het parcoursrecord van Geoffrey Mutai (42.25) wil gaan verbeteren.

3 opmerkingen:

Geert zei

Drie jaar geleden werd het nog afgelast!

Gerrit zei

Ook topper en mede organisator van de Kramp Run, Gert-Jan Wassink staat aan het vertrek!

Vroeger maakten AVA lopers hier nog wel eens bekend hoelaat ze naar een wedstrijd vertrokken, konden we mooi samen reizen. Je zet het er zelf ook nooit meer op Geert. Ook al ga je met Estinea.

Geert zei

Als iedereen mee doet aan de Boekelder Cross Gerrit dan zet ik het er niet op nee. Ik krijg de laatste tijd ook veel opgestuurd en dan moet je wel eens keuzes maken.