vrijdag 2 maart 2018

Een opwindende ochtend in Birmingham op dag 2

 Ivona Dadic wordt begeleid door vier trainers
Het was een drukke dag voor de Nederlandse ploeg. Eelco Sintnicolaas begon op de zevenkamp met de 60 meter in 6.96, gevolgd door 7.15 bij ver en 14.02 bij kogel. ‘Ik ben niet geheel tevreden, maar ik heb nog de kans het in de volgende vier onderdelen goed te maken.’ Hij staat zesde in de ranking met 2431 punten.

door René van Zee

Jamile Samuel, verprutste de start van de 60m en kwam in 7.34 aan de finish. Ze had behoorlijk de pest in. Dafne Schippers liep op de 60 meter een goede race in 7.19. en Madiea Ghafoor bevestigde op de 400m haar goede vorm met een tijd van 52.54. Zij kwalificeerde zich evenals Dafne Schippers als zevende voor de halve finale. Er was trouwens hoog bezoek: de nieuwe voorzitter van de Atletiekunie, Eric van der Burg was ook bij het WK Indoor aanwezig in gezelschap van zijn vicevoorzitter John Bos. Dit kan het begin zijn van een nieuwe wind in de Atletiekunie, want er ligt organisatorisch nog veel te wachten.

De Indoor Arena was ook vanmorgen maar half gevuld. De vijfkamp komt in een beslissende fase met 4 atletes binnen de 50 punten met alleen ver en de 800m nog te gaan. Kanshebster op een medaille is de Oostenrijkse Ivona Dadic. Zij wordt begeleid door vier trainers…….: hoofdverantwoordelijk is Philipp Unfried, die de horden voor zijn rekening neemt, Wolfgang Adler begeleid ver en 800m , Inga Babakova het hoogspringen en Klaus Moser het kogelstoten. Het is de eerste keer dat een Oostenrijkse atlete in de vijfkamp aan de start staat bij een WK Indoor en blijkbaar met succes. Ivona Dadic werd in 2017 2e bij het EK indoor in Belgrado en 3e bij het EK 2016 in Amsterdam. Vanavond valt de beslissing bij de vijfkamp. (bron)

Geen opmerkingen: