woensdag 21 maart 2018

Primeur Hoge Veluwe: GPX-Nature Run

Een maand geleden liepen Andre Bleumink en Henrie Drenthel de testloop van de GPX-Nature Run
Het Nationale Park De Hoge Veluwe, al bekend van de Hoge Veluwe Loop, komt met een primeur: De Hoge Veluwe GPX-Nature Run op zondag 3 juni aanstaande. Niet eerder werd een dergelijke loop op deze schaal georganiseerd.
Otterlo - Een GPX-run is een hardloopwedstrijd waarbij de route niet vooraf gemarkeerd is, maar waarbij deelnemers lopen op basis van een zogenaamd GPX-bestand. Dat bestand voeren zij in op een GPS-apparaat zoals een GPS handheld, sporthorloge of smartphone.
Aan de Hoge Veluwe GPX-Nature Run kan zowel individueel als in teamverband worden meegedaan. Voor individuele lopers is er een ultrarun van ca. 60 kilometer. De teams, bestaande uit vier lopers waarvan minimaal één vrouw, doen een estafetteloop van vier maal ca. 15 kilometer. Start- en eindpunt voor alle lopers is de centraal in het Park gelegen Picknickweide. Dat is ook de plek waar toeschouwers op een beeldscherm de lopers kunnen volgen aan de hand van live-tracking. 
Het parcours voert door een veelheid aan landschappen, zoals bossen, heidevelden en stuifzandvlakten. De route gaat over bospaden, ruiterpaden en uitdagende single tracks en is nagenoeg volledig onverhard. Om de lopers niet de gelegenheid te geven het parcours vooraf te verkennen en zodoende een oneerlijk voordeel te verkijgen, worden de GPX-bestanden pas kort voor het evenement beschikbaar gesteld. Starttijd: teams om 9.00 uur, deelnemers ultrarun 10.00 uur, 40 euro per deelnemer. (bron)
Klik hier voor het verslag van Andre van de GPX-Nature Run testloop

Geen opmerkingen: