zondag 25 maart 2018

Verslag van de 13e Venloop in Venlo

Cindy Brusse, Rinke ter Haar en Patrick Weijers
Vandaag de halve marathon van Venlo. Het doel was onder het PR van 1.31.39. Dat is met 1.33.49 niet gelukt. Desondanks toch tevreden en een superleuke dag gehad. Ik (vandaag Gerdy) was er samen met Rinke en Patrick alias Gerwin er naar toe gegaan. Vanaf het stadion met de pendelbus naar de start. Daar waren de andere trein-avianen ook gearriveerd. Na 3x toiletbezoek hadden we een mooi plekje in het startvak gevonden achter 3 pacers met vlaggen 1.30.00. 

De eerste 5km ging voorspoedig, de 2e 5km voelde al wat strammer, de 3e 5km voelde als de 2e en niet slecht dus. Maar dan.... Ondanks 4 hydrogels en 3x een korte wandel om tenminste een halve beker vocht leeg te drinken ontstonden er toch vanaf 18km krampverschijnselen! En bij 20km moest er even 10m gewandeld worden toen de kramp er in was geschoten. Daarna was het hopen om de finish toch met een redelijke snelheid te kunnen bereiken. Gelukkig niet nog een keer moeten wandelen. Wat een mooi evenement was het! Overal bandjes en rijen dik publiek! En het weer was ook top! 

Na de finish wel snel wat warms aangedaan, want zo'n nat pak (Na opfrissen bij finish) koelt af. Ik had de onderbroek nog net niet aan en....weer kramp, nu in bovenbeen. Daar stond ik dan, beschut achter een paar open lockertjes in een verder open ruimte. Na de boel toch aan te hebben gekregen gingen we terug met de pendelbus naar het voetbalstadion. Rinke en Patrick gingen douchen en ik zou thuis een bad nemen (Daar lig ik nu in :-). Tijdens het zitten was daar weer een krampmoment, nu boven in mijn buikspier. Toen maar gaan liggen en werd niet veel later opgehezen door de 2 schone mannen! Het evenement afgesloten met een mcFlurry bij de Mac, jammie! 

Het was een mooie dag! Toch zou ik nog wel binnenkort een aanval willen doen op mijn PR. En dat dan na wel een goede voorbereiding in de week ervoor, wat inhoudt niet bij een restaurant eten waar de darmen tijdelijk op hol van gaan. 

Cindy Brusse

Geen opmerkingen: