maandag 25 juni 2018

AVA'70 musketiers op een boot in Fryslân - deel 1

Vier van de vijf Musketiers maakten afgelopen weekend hun acte de préséance

Na weken van stille en uiterst geheime voorbereidingen was het dan eindelijk zover. De overvolle agenda's van de individuele leden van het illustere gezelschap "de 5 Musketiers" van AVA'70, de snelstgroeiende atletiekvereniging van Nederland, stond eigenlijk niet toe dat een momentje van ontspanning gepland zou worden. 4 van de 5 Musketiers maakten afgelopen weekend hun acte de préséance. Gerben "Foxy Foxtrot" Schepers nodigde het gezelschap uit om deelgenoot te maken van zijn geliefde hobby.... het varen in de Friese wateren.

Volgepakt met rantsoen voor wel 3 onafgebroken weken aan boord werd de reis naar Fryslân aangevangen. Onze Eddy Rensing zou iets later deze dag aansluiten. Die man presteert het gewoon om 5 volle agenda's in 1 dag te doen. "Masterchef" Peter Roedema liet zichzelf onmiddellijk horen en eiste dat hij zou zorgen voor ons natje en droogje. Wie zijn wij om deze wens te weigeren ? De 1e goede daad van Peter was het meenemen van 12 blikken tarwesmoothies van Hertog Jan.

We kwamen al snel tot de conclusie dat dit aantal een beetje aan de karige kant was, dus werd ook nu weer democratisch besloten, het karige rantsoen in de plaatselijke COOP supermarkt op verantwoorde wijze uit te bereiden met nog een aantal extra blikken tarwe smoothies van hetzelfde merk. Dat "Foxy Foxtrot" aandelen had in deze plaatselijke supermarkt was mij in ieder geval geheel onbekend, maar daar kwam al vrij snel verandering in.........

Plotseling viel ons een rommelig ogende stellage met Aaltense "Farmlight" producten op. Met gemopper en ferme woorden werd de afkeur van deze aanblik luidruchtig kenbaar gemaakt. Het tot dan toe vriendelijke personeel kroop zichtbaar inéén en stonden stoïcijns en apathisch voor zich uit te kijken. Met zijn fel priemende "Farmlight" directeursogen werden Peter en ondergetekende, vriendelijk doch al stampvoetend als een volwassen kind met ingehouden woede dringend verzocht, zijn zo geliefde producten netjes in deze stellage te etaleren met als doel de omzet van de plaatselijke COOP te verhogen (lees: meer centjes voor de directeur van Farmlight in het laadje te bezorgen). Tja... iemand moest het toch doen en de directeur weigerde zijn zachte kantoorhandjes vuil te maken. Jarenlange ervaring als voormalig vakkenvullers hebben Peter en ondergetekende de gemoederen weten te bedaren door de stellage snel en vakkundig aan te vullen en te "spiegelen". De 1e crisis was onder controle gebracht !!

Alsof het van te voren met de filiaalhouder was afgesproken werden tenslotte de 200 afbakbroodjes, 150 knakworsten, 25 zakken chips, 24 tarwesmoothies en 1 appelkruimeltaart ingepakt in een doos van...... ja hoor.... "Farmlight".... wat toevallig !!! De koers kon nu richting het piratenschip van Foxy Foxtrot worden gezet. Benieuwd hoe dit avontuur verder is verlopen ?
Sportive groet, Vincent Scholten

Geen opmerkingen: