dinsdag 26 juni 2018

Aalten GUV Zomeravondloop 5 km - 20.56 min - 6e plaats M50

vlnr Sanne Wisselink, Theo Stronks, Sabine Ikink, Wim Rensink, Katja Demkes en Geert Wevers

Met heel weinig verwachtingen stap ik thuis op de fiets om mee te doen met de GUV Zomeravondloop van onze vereniging AVA'70. Het staat me nog helder voor de geest hoe slecht het enkele weken terug ging met de Grachtenloop in Bredevoort. Wat moest ik daar een moeite doen om op een tijd van 22.11 minuten te eindigen. Ok het was warm maar daar had iedereen last van en sommige atleten liepen daar een bijzondere goede wedstrijd. Mijn gedachte voor vanavond is dan ook om een stuk fijner te lopen, rustiger te starten en onder de 22 minuten te eindigen. Maar theorie en praktijk liggen nogal eens uit elkaar, al viel het me deze avond voor 100% mee.

Het is weer een prachtige zomeravond, al is het minder drukkend warm dan enkele weken terug. Met het warmlopen onder het bladerdek van de Walfortlaan lijkt het zelfs nog een stukje aangenamer te worden en heb ik het idee dat de temperatuur nog wat daalt. Als ik terug kom op de baan valt het me nu ook weer op, dat het met de zomeravondlopen in de laatste jaren altijd lekker druk is. Ook zijn er vanavond veel Duitsers van de partij en worden deze regionale wedstrijdjes steeds internationaler.

Met de start praat ik me zelf in om langzamer te starten en de eerste kilometer gaat dan ook heerlijk voor mijn gevoel. Als ik op mijn klokje kijk, loop ik deze echter sneller dan met de Grachtenloop, al voelt het absoluut niet zo aan. Na anderhalve kilometer kom ik Rudi Lammers achterop, ga hem voorbij en spoor hem aan om mee  te gaan. Een meter of dertig voor me zie ik ineens Katja Demkes lopen en een eindje daarvoor Lisa te Molder. Beide loopsters gaan voor een podiumplaats en ik probeer ze een beetje in het zicht te houden. Ook de volgende kilometers kan ik voor mijn doen vrij ontspannen blijven lopen.

Als we het bos verlaten kom ik op het fietspad steeds dichter in de buurt van Katja en als we de baan op draaien zit ik nog geen tien meter achter haar. In de laatste paar honderd meter ga ik haar voorbij en na afloop hoor ik haar zeggen 'Goa goa dan buw der bijna en dan kump den olden mij nog weer veurbij stampen'. Ik kon het niet laten, vind het eigenlijk ook wel mooi en een lichtvoetige loper zal ik ook nooit meer worden. Voor vandaag ben ik meer dan tevreden!
Op weg naar de finish

1 opmerking:

Katja zei

Haha Geert mooi verhaal. Ej loopt nog as un jonge hinde.