woensdag 6 juni 2018

Bredevoort 3e Grachtenloop 5 km - 22,11 min - 4e plaats M50

Ongeveer halverwege de wedstrijd komt Rob Berkelder me voorbij, even later gevolgd door Katja Demkes
Als ik me bij de inschrijftafel meld om mijn startnummer op te halen, staat er voor me een AVA '70 lid dat zich uitgeeft als Kiplagat. Na de verbaasde blik van de vrouw achter de tafel krijgt hij even later toch zijn startnummer. Na de wedstrijd zie ik dezelfde persoon weer in de kleedkamer en het is dan toch wel mooi om te zien dat zo'n ' beroemde' atleet ook goed stuk kan gaan op een 10 kilometer. Een verval van bijna twee en halve minuut op een ronde van vijf kilometer is zelfs voor deze blanke Keniaan teveel.

Maar goed over mijn eigen wedstrijd kan ik ook kort zijn, het was mijn slechtste wedstrijd van dit jaar. De eerste kilometer gaat nog redelijk goed in 4.07 minuten, bij de overige kilometers blijft de klok gemiddeld rond de 4.30 minuten stil staan. Wat had ik het warm en dorstig en wat was ik blij dat ik de finish zag. Het enige aan deze wedstrijd waar ik echt tevreden over ben, is mijn eindsprint. Een groepje van zes of zeven personen dat voor mij loopt, kan ik in de laatste honderden meters nog voorbij gaan.

Onderweg halen me verschillende lopers in (Katja Demkes, Rob Berkelder, Rudi Lammers) en bij al deze lopers zegt een stemmetje in mijn hoofd dat ik niet met ze mee moet gaan en ze maar lekker moet laten lopen, die raad volg ik dan ook graag op. Als we na ongeveer 3.5 kilometer weer terug zijn bij het Grachthuys, moeten we alleen nog maar enkele straatjes door het boekenstadje. Maar dan kan zo'n klein stadje toch ook ineens aardig groot zijn als je niet lekker loopt. Iedere keer komt er nog weer een andere afslag en het lijkt wel of de zon steeds meer weerkaats van de oude straatklinkers.

Als ik over de finish ben, hang ik een poosje over de dranghekken. Het eerste waar ik aan denk als ik na de tijd kijk is, dat dit een mooi uitgangspunt voor een volgende editie van de Grachtenlooop kan zijn. Het is dan ook weer een prachtige en goed georganiseerde 3e editie geweest en van de week kreeg ik nog een artikel onder ogen met als strekking: 'Alsof je tijd het enige is dat telt'. Daar zit natuurlijk een grote kern van waarheid in en daar houd ik me op dit moment maar aan vast, al is het ook wel moeilijk om me daar gelijk aan toe te geven. De tijd zal het leren hoe ik me daar verder in ontwikkel!
Voor de wedstrijd met Luuk te Brake en Patrick Ikink

Geen opmerkingen: