donderdag 7 juni 2018

Aankondiging van de 5e Schützenfestlauf in Ellewick(D)

De prijswinnaars van 2017
Op zaterdag 9 juni is, na vier zeer succesvolle jaren, de Schützenfestlauf weer het begin van de Ellewicker festival weekend. De Schützenfestlauf heeft zich gevestigd op de lokale wedstrijdkalender vanwege de familiaire sfeer en de uitstekende organisatie. Een race voor kleine en grote atleten. Vorig jaar trok de vierde editie rond de 400 deelnemers aan de start van de vier loopafstanden.

Op 15.45 uur valt het startschot wanneer de "kleintjes" hun mini marathon ronde van 421 meter gaan afleggen. Ze zullen allemaal een medaille en een kleine verrassing krijgen. Hier telt de Olympische gedachte "Meedoen is belangrijker dan winnen" en vaak begeleiden de ouders hun kinderen. Vanaf 16:05 uur gaan de pupillen op de 2 kilometer van start. De prijsuitreiking van de jeugdwedstrijden, waar de top drie finishers van elk leeftijdsgroep een beker krijgen, is direct na de race.


Vanaf 17.00 uur staan de volwassenen in de picture. Het begint met de belangrijkste run van 10 kilometer. In totaal moeten 4 rondes van 2,5 kilometer worden afgelegd op een officieel gemeten parcours. De 5 kilometer lopers moeten 2 ronden door het prachtig versierde dorpje van Ellewick. De deelnemers zullen worden ondersteund door de vele toeschouwers en de dj's zorgen voor het muzikale gedeelte.

Bij start en finish op de speelplaats van de school in Ellewick zijn naast drank- en eetstands ook een gratis springkasteel en carrousel voor de kleine kinderen. Kortom op 24 juni is iedereen een graag geziene gast in Ellewick, of als een loper of als toeschouwer.

Programma en kosten zaterdag 9 juni:
16.05 uur:   2 kilometer - 3 euro
17.00 uur: 10 kilometer - 6 euro 
18.20 uur:   5 kilometer - 6 euro 

Klik voor meer informatie op onderstaande links

inschrijven

deelnemers

Geen opmerkingen: