zaterdag 20 oktober 2018

Verslag van een zaterdagmorgen AVA'70 training

Het prachtige Sportpark Zuid
Zaterdag 20 oktober, 08.52 uur! De thermometer geeft slechts een graadje of 6 aan, maar we staan aan het begin van een prachtige, zonnige en bovenal sportieve dag in Aalten. De hardloop- en sportief wandelentrainingen bij AVA`70 staan op het punt van beginnen. `s Middags wordt de jaarlijkse Run-Bike-Run afgewerkt, speelt AZSV de belangrijke thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Buitenpost, maar vooral.... de opening van sportpark Zuid. Een klein pelotonnetje A-en B-lopers vertrekt even na 09.00 uur voor hun wekelijkse duurloop o.l.v. trainster Ingrid, die het clubje dravers op de ATB begeleidt. Het tempo maakt het voeren van een praatje prima mogelijk en daar wordt volop gebruik van gemaakt. Het gaat vooral over actuele zaken. In de Gelderlander van die ochtend stond een uitvoerig verslag van de financiële moeilijkheden, die er nu al zijn gerezen bij het nieuwe, multifunctionele sportpark Zuid. Geen fijne start derhalve voor de organisatie en vrijwilligers, die er al heel veel werk in hebben gestoken. Door de regionale krant ook geen prettig gekozen moment van publicatie op de dag van de opening, maar dat terzijde. 

Al keuvelend, lopen we via het complex van AZSV, langs Altec en om de oude, nostalgische schaatsbaan heen. Ingrid besluit de groep, met een omtrekkende beweging, richting het fonkelnieuwe sportcomplex Zuid te sturen om even sfeer te gaan proeven. Aankomend op de parkeerplaats lopen we langs een hekwerk met daaraan bevestigd een papier met de tekst: “Sportpark Zuid”, een open complex. Dus, de veronderstelling gaat dan bestaan, dat iedereen welkom is. We lopen naar de entree, waar een medewerker ons bij het passeren vraagt of we lid zijn van een vereniging, anders hebben we geen toegang. Het gros begint te lachen en denkt dat de mevrouw een grapje maakt. Ingrid zakt de muts bijkans over de ogen en moet alle moeite doen om niet van de crosser te stuiteren. Uiteraard loopt de groep gewoon door en wordt bij het betreden van de arena vrolijk begroet door diverse medewerkers, die al druk in de weer zijn, om van de opening een feest te maken. We lopen de wielerbaan op en maken een mooie ronde over de prachtige accommodatie. Wat een aanwinst voor Aalten! Toch gaat het gesprek vooral ook over de opmerking bij de entree. 

Geen “Goedemorgen sportvrienden”, maar een opmerking waar de gastvrijheid bepaald niet van afdroop. De medewerker zal zeker gelijk hebben gehad, maar op de feestelijke dag van de opening, verwacht je eigenlijk wel een andere begroeting. Trainster Ingrid raakt ook niet uitgesproken over het voorval, maar houdt het hoofd er gelukkig goed bij. De atleten komen na dik 10 kilometer weer in het zicht van de haven. De D-groep o.l.v. Dick Lubbers vertrekt voor hun training en de hardlopende groepen begroeten elkaar hartelijk. Op het complex van AVA`70 krioelen 10-tallen pupillen over de baan en het plezier spat er vanaf. Net als van de trainers, overigens. In het clubhuis komt de dampende lucht van koffie je tegemoet en is dochter van Dijk druk bezig met het bedienen van haar publiek. Lekker bakkie doen en gezellig bijkletsen. Oost west, thuis best! 

Frank Roos

Geen opmerkingen: