zaterdag 6 oktober 2018

Verslag van het AVA'70 clubkampioenschap

Het podium bij de heren
IJzersterke clubkampioenen bij AVA'70

Op de eerste zaterdag van oktober vinden bij AVA`70 traditioneel de clubkampioenschappen plaats en op 6 oktober jl. was het weer zover. Het beloofde bij voorbaat al een schitterende atletiekdag te worden, want een record aantal deelnemers had zich  aangemeld. Onder prachtige weersomstandigheden werd er door de atleten en atletes een meerkamp afgewerkt en het werd een dag met strijd, passie, en bovenal veel sportplezier.

Om 10.00 uur gingen de pupillen van start met hun clubkampioenschappen. Ze werkten de verschillende onderdelen af, die bekend waren van de edities van de Athletics Champs. Vortex werpen, Hurkhoog, bal stoten, verspringen en meters maken vormden de prachtige spelvormen waar de kids al hun energie in staken en het enthousiasme straalde er van af. De ouders, opa`s, oma`s, broertjes, zussen, buren en kennissen stonden massaal aan  de rand van de baan en zagen hoeveel plezier de jongste talenten van AVA`70 hadden. De lol werd nog groter, toen aan het einde van de ochtend de estafette tegen de ouders werd afgewerkt. Nog eenmaal werd alles uit de kast gehaald en een verbeten strijd volgde op het middenterrein.

De clubkampioenschappen voor de pupillen werd besloten met de prijsuitreiking. Natuurlijk was er een medaille voor de top 3 per leeftijdsgroep, maar ook alle andere deelnemers mochten een mooie herinnering aan deze sportdag in ontvangst nemen, omdat iedereen zo geweldig zijn best had gedaan.

Na de lunchpauze was het de beurt aan de Junioren en Senioren om in actie te komen. De meerkamp leverde een geweldig strijd op, al zorgden met name de technische nummers als kogelstoten, verspringen en discuswerpen bij de Senioren zeker ook voor enkele hilarische momenten. De middag werd voor alle groepen afgesloten met een hardlooponderdeel en de vermoeidheid was bij menigeen duidelijk zichtbaar. Tientallen vrijwilligers waren in touw om de wedstrijdonderdelen in goede banen te leiden en de deelnemers en het talrijke publiek van een natje en een droogje te voorzien. Een ovationeel applaus was de terechte beloning voor dit belangrijke vrijwilligerswerk.

De organisatie kan terugkijken op een geweldig verlopen clubkampioenschap, met mooie atletiekprestaties, veel sfeer en uitstekende kampioenen!

Clubkampioenen 2018: Minipupillen, jongens: Glenn Wassink, Minipupillen, meisjes: Norah Busch, Pupillen C, jongens: Jelle Ickink, Pupillen C, meisjes: Laura Wisselink, Pupillen B, jongens: Lars Meinen, Pupillen B, meisjes: Madelief van Erkelens, Pupillen A, jongens: Tim Houwers, Pupillen A, meisjes: Esmée Holstein, Junioren D, jongens: Jop Hoftijzer, Junioren D, meisjes: Lidewij Lensink, Junioren C, jongens: Twan Meinen, Junioren C, meisjes: Maud Hengeveld, Junioren B, jongens: Mees Prinsen, Junioren B, meisjes: Elisanne Buunk, Junioren A, jongens: Stan Prinsen, Senioren, Heren: Gertjan Bentert, Senioren, Dames: Sien Meinen.

Geen opmerkingen: