maandag 15 oktober 2018

Huldiging Erwin Wamelink voor 200e column

De overhandiging van het cadeau


Maandagavond, tussen twee jeugdtrainingen door, is Erwin Wamelink gehuldigd voor zijn 200e column op deze site. Zijn eerste column werd gepubliceerd op 31 oktober 2013 en ging over de Boekelder Cross. Het onderwerp van zijn 200e column van afgelopen zaterdag was de The Iron Lenie, een ode aan zijn bloedeigen moeder. 'De liefste en mooiste vrouw die onze oppervader ooit geschapen heeft, aldus de columnist. Tussen de eerste en de laatste column zaten vaak leuke, opvallende, droevige, mooie, kritische en spraakmakende columns.

Voorzitter Rudi Meinen las, in het bijzijn van Erwin's ouders, voor de overhandiging van het cadeau het volgende voor:

Dagelijks rent hij met zijn witte lokken over de AVA baan. Soepel loopt hij zijn ronden, voortgedreven door een kolkende stroom van blauw/geel bloed door zijn aderen. De witte atleet met keniaans DNA is een club dier waarvan er maar weinigen bestaan.

Deze journalist van professie heeft een groot sociaal hart. Al 200 edities lang houdt hij met zijn satirische columns de weblog van Geert Wevers overeind. In de columns zijn de zin en onzin dermate vakkundig met de staafmixer door elkaar gemengd dat menig Winterswijker geen idee meer heeft wat hij er mee aan moet. Een wekker heeft Erwin niet nodig. Klokslag zeven uur hangt de eerste diehard fan al aan de telefoon om zijn adoratie kenbaar te maken. Ook bij het loopschoenen paleis van Bjorn Weijer wordt hij nog achtervolgd door groupies, waar Bjorn de complimenten namens Erwin dankbaar in ontvangst neemt.

Onze clubman is een man met bravoure. Hij gaat voor die ene unieke prestatie, dat de overige negen pogingen eindigden op de knielappen van Patrick Ikink neemt hij graag voor lief. De kinderen lopen met hem weg als trainer. Hij waakt als een moeder gans over zijn junioren, kwaakt ze vertrouwen toe en geeft ze plezier mee.

Als bestuurslid waakt hij over de loop en jeugdgroepen en kreeg hij de zware taak om de brievenbus te legen. De penningmeester heeft het nog nooit zo rustig gehad. Verschillende dwang bevelen later was Erwin bijna van zijn taak ontheven.

Erwin je bent een fantastisch mens en een kloppend hart van de vereniging. Laat ons nog lang van je genieten. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en ga vooral zo door!

1 opmerking:

Dave zei

Briljant verhaal. Briljante journalist.