dinsdag 9 oktober 2018

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 199

 “Als die Van Zolingen wil zuipen, gaat ze maar naar Vultink. Ik ben hier aangesteld om talent te ontwikkelen”
“Er is geen kloten meer aan!”

“Ach, daar word je toch niet goed van. Die A-groep traint tegenwoordig tot 23:00 uur door op dinsdagavond, er is geen kloten meer aan in de kantine”, vertelt een getergde Ingrid van Zolingen. Gerben Duenk, die sinds een half jaar de touwtjes in handen heeft bij de wedstrijdgroep, banjert volgens sommigen als een olifant door een porseleinkast. Zijn rigoureuze veranderingen en stevige aanpak levert de oefenmeester een roemruchte status op. Zijn besluit om van de baantraining een avondvullend programma te maken, stuit velen tegen de borst.

 “Wat is dat nou van geouwehoer!” Tierend en vloekend komt Van Zolingen het middenterrein op stormen. Met haar snerpende stemgeluid, waarmee ze niet zal misstaan op de vismarkt, schreeuwt ze moord en brand. Ze is woedend op Gerben Duenk. “Dat stuk verdriet traint godsamme de hele avond door, daar komt geen eind aan.” Volgens Van Zolingen haalt de nieuwe trainer de gehele clubcultuur onderuit. “Eerder ging op dinsdagavond de kurk om half 9 uit de fles, aan het eind van de avond wist je niet meer wat voor of achter was, prachtige tijden! Tegenwoordig is de kantine rond dat tijdstip helemaal leeg, het lijkt de gemiddelde kerk op zondagochtend wel. Dat komt allemaal door die bal gehakt van de A-groep.” Van Zolingen maakte in het verleden deel uit van de regionale top, door veel blessureleed is ze inmiddels afgezakt naar de recreanten van de B-groep. Gerben Duenk en zijn assistenten vestigen veel aandacht op loopscholing en core-stability en dat neemt behoorlijk veel tijd in beslag. Wim Brinkman is geen fan van deze ‘nieuwerwetse’ trainingsmethodes. “Ik kan die oefeningen missen als kiespijn. Core-stability, of hoe dat ook heet, is voor talentlozen. Ik wil gewoon lopen!”

Ook Gerdie Duenk – geen familie van - maakt zich zorgen. De vrouw die tijdens de laatste ledenvergadering constateerde dat de kantine-inkomsten in 2017 wel erg tegenvielen, vreest dat er in 2018 verlies wordt gedraaid. “Ik sta zelf geregeld achter de bar op dinsdag. De gratis koekjes vliegen over de toonbank maar er is geen mens die een kop koffie besteld.” Gerben Duenk haalt zijn schouders op. “Als die Van Zolingen wil zuipen, gaat ze maar naar Vultink. Ik ben hier aangesteld om talent te ontwikkelen.” 
Een week later, na de dinsdagavond training, is alles weer koek en ei tussen van Zolingen en Duenk

3 opmerkingen:

Geert Geitesok zei

Misschien een idee om in navolging van Archeus een 'Gezonde Kantine' in te richten. Loopt ie zo weer vol :).

Unknown zei

Als je hardloop talent wilt ontwikkelen bij 50 jarigen, dan ben je misschien een beetje laat.

Dirk zei

Ingrid, ik mis je wel met lopen