zondag 21 oktober 2018

Wehl 2e Herfstloop - 5 km - 21.03 min, 13e plaats M40

De bocht door naar het lange rechte pad
Het is zaterdagmiddag 15.23 uur als ik een app-je krijg van Dirk-Jan Robbe. Morgen nog naar Wehl Geert, effen een 5 kilometer er uit rammen? Ik beloof hem nog niets maar uiteindelijk trekt deze vraag me wel over de streep. Ik zit er al enkele dagen aan te denken maar echt 100% gemotiveerd ben ik op dit moment ook niet om een wedstrijd te lopen. En zo'n vraag heb ik op dat moment misschien wel juist nodig om te gaan. In de late avond heb ik de spullen voor de andere dag maar eens vast klaar gelegd.

De andere morgen ben ik ruim op tijd vertrokken naar Wehl en dat was maar goed ook. Toen ik bij de rotonde in Varsseveld aan kwam, stond er al een kruis door de aanduiding van de autobaan naar Arnhem en was deze dus afgesloten. Er zit dus niets anders op dan er binnendoor naar toe te rijden en met een opkomend zonnetje is dat niet verkeerd. De temperatuur in de auto geeft maar 8 graden aan maar dat beloofd prima hardloopweer, ook is het bijna windstil en mooier kan het dus bijna niet voor de tijd van het jaar.

Als ik aankom in Wehl is de start van de 10 kilometer net geweest en zie ik enkele AVA'70 atleten (Rinke, Sam en Rene) strijden om een mooie tijd neer te zetten. Ik mag altijd graag lopen in Wehl en probeer er ieder jaar minimaal één keer naar toe te gaan. Mijn doel voor vandaag is om onder de 21 minuten te lopen maar mijn gevoel zegt dat ik meer in de richting van de 22 minuten zal gaan. We zullen het zien!

De start van mijn 5 kilometer is goed en de eerste kilometer kom ik rond de vier minuten door. In het bos gaat het lekker maar ik merk wel dat ik wat inhoud tekort kom. Het lange rechte pad is altijd een bijtertje en daar probeer ik mijn tempo er in te houden. Uiteindelijk kom ik uit op een tijd van 21.03 minuten, wat een volle seconde sneller is dan de tijd in 2017. Dat is ook vaak één van mijn doelen om te proberen om in de buurt van de tijd van een jaar eerder te komen en dat lukt dus prima. Dirk-Jan is tevreden met zijn tijd van 23.24 minuten.
Dirk-Jan Robbe heeft alles gegeven en moet even bijkomen na de wedstrijd

2 opmerkingen:

Dirk zei

Graag gedaan Geert

t.stronks zei

Knap gedaan heren,compliment.