donderdag 25 oktober 2018

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 202

Die moeten wel uit Twente komen!

Ik heb overal vrienden. Mijn netwerk spreidt zich uit over Nederland en ver daarbuiten. Afgelopen maandagavond kreeg ik een telefoontje uit Amsterdam. Mijn goede vriendin Nancy, student communicatiewetenschappen en in het weekend barvrouw in ‘the Old Sailor Pub’. “Wat ik nou toch heb meegemaakt”, zegt ze met veel verbazing in haar stem. “Zondagavond, normaal een rustig avondje, weet je wel. Een paar van die lompe boeren, die net als jij uit Twente komen, hebben hier het hele café op stelten gezet! Misschien ken je ze wel, ze doen ook aan hardlopen.” De kans om haar aan het verstand te peuteren dat de Achterhoek en Twente totaal anders zijn, kreeg ik niet. Ze begon aan een eindeloze monoloog. Ik vat het kort samen.

“Zo’n kale hing de hele avond aan de bar. Hij maakte selfies en filmpjes en had een irritante harde lach. Hij vertelde dat ‘ie de enige van de groep was die niet aan de halve marathon had meegedaan. Rare gozer. Op een gegeven moment fluisterde hij iets in mijn oor: ‘Ik heb geen medaille maar ik kan je wel iets anders laten zien waar je veel enthousiaster van wordt.’ Ik deed net of ik zijn boerse accent niet kon verstaan. Er was ook nog zo’n flapdrol die de hele avond heeft geprobeerd mij een kachel te verkopen. Wat moet ik met een kachel?

Een andere patser zat vreselijk te bluffen over twee eigen bedrijven een privévliegtuig en zijn nieuwe auto. ‘Voor het bedrag wat ik aan die auto besteed heb, kan het personeel hier een jaar op vakantie’, riep die constant door de karaoke-microfoon. Er waren ook twee vrouwen bij. Een kleine en een lange. Die kleine was behoorlijk lam en aandachtsgeil maar die lange gedroeg zich wel netjes, al zong ze wel steeds mee met liedjes waar ze de tekst eigenlijk niet van kende. Bijzondere lui maar ze hebben wel voor een mooie omzet gezorgd. Hahahah!” 

Het telefoongesprek werd bruut onderbroken door een brand lucht. Shit, de kipburgers vergeten! Voordat ik op de fiets spring richting de Chinees, maak ik Nancy nog even duidelijk dat ik mij niet kan voorstellen dat ik die gasten ooit heb gezien. Zulke asociale boeren ken ik niet, die moeten inderdaad wel uit Twente komen!   

1 opmerking:

Unknown zei

Geen kwaad woord over Twente en die gezellige Tukkers. Mooi volk daar uit Enske en omgeving.