zaterdag 27 oktober 2018

AVA'70 test parcours Boekelder Cross


Heb jij je al ingeschreven voor de Boekelder Cross?
De Boekeldercrosscompetitie kan komende zaterdag van start gaan, want het parcours ligt er uitstekend bij. Dat bleek afgelopen zaterdag, toen er door de verschillende trainingsgroepen werd gelopen op het parcours. Al om 09.00 uur ging het A- en B-peloton onder aanvoering van Ingrid van Zolingen op pad en trok het buitengebied in. Het selectieve parcours, bestaande uit slootkanten, zandpaden, singletracks en natuurlijk de Gesinkbult trekken de groep behoorlijk uit elkaar. Na het lopen van een tweetal rondjes staat er 10 kilometer op de teller en is de vermoeidheid van de gezichten te lezen. Echter, koffie doet wonderen en al snel komen de verhalen. De D-groep staat inmiddels ook in de startblokken voor hun programma. Hierbij ook een aantal deelnemers aan de clinic, die het rondje Boekeldercross voor het eerst gaan afwerken. Uiteraard houdt de trainer een oogje in het zeil en zorgt er voor dat iedereen voldaan de finish bij het Romienendal bereikt. Het gevoel overheerst in ieder geval, dat er op deze mooie, zonnige zaterdagmorgen wat gepresteerd is. 

Ook de pupillen zijn inmiddels met tientallen begonnen aan hun training. Verdeeld in de verschillende groepjes werd er flinke arbeid geleverd op de akker, het rulle zandpad en de smalle strook langs de greppel. De kids hebben een loodzwaar parcours af te leggen, zeker als blijkt dat de grasmaaier al langere tijd niet werkeloos in de schuur is blijven staan. Om kwart over 11 gaan ook de Junioren nog op pad voor hun training en ook zij moeten noeste arbeid leveren, maar genieten ook zeker van de wisselende ondergrond, het mooie weer, maar vooral van het bezig zijn met elkaar. 

Komende zaterdag gaat voor het eerst om het echie, bij de eerste aflevering van de Boekeldercrosscompetitie. Heb jij je nog niet opgegeven? Doe dit dan alsnog: www.ava70.nl

Geen opmerkingen: