zaterdag 20 oktober 2018

Verslag van de 11e Stadshagenrun in Zwolle

Sven en Wim
Al een lange tijd was mij grote wens om samen met mijn kleinzoon Sven een keer een hardloopwedstrijd te gaan lopen. Ik denk de wens van elke opa of oma, samen een wedstrijd met je kleinkinderen. Sven had al eens met zijn moeder een ‘bubblerun’ gelopen en dat was hem goed bevallen en smaakte naar meer. Maar ja er moet ook gezwommen en gevoetbald worden, dus iets plannen was nog niet zo makkelijk. Maar vanmorgen was het dan zo ver, wij moesten er wel vroeg voor naar Zwolle maar dat maar op de koop toe genomen.

Aangekomen bij het winkelcentrum van Stadshagen, een vrij nieuwe wijk in Zwolle, was het al een drukte van belang. Het bleek nl dat er bijna 2000 lopers mee deden op de verschillende afstanden, wat ik wel erg veel vond. Sven moest als een van de eersten aan de start, nl jongens 6/7 jaar 800 meter. Nu is Sven nog maar 5 jaar, maar gelukkig mocht hij gewoon mee rennen. Al zijn trainingen hadden een goed effect op zijn wedstrijd want er werd niet gewandeld en met een keurige eindtijd van 4.02 minuten een trotse loper en een zeker trotse opa.

Na de 5 kilometer, was het tijd voor de 10 kilometer. Hier had ik mij voor opgegeven, het is een mooie voorbereiding voor de Diepe Hel Holterbergloop volgende week zondag. Twee keer een rondje van 5 kilometer, langs de IJssel en verder door de woonwijk. Overal keurig afgezet met veel verkeersregelaars en vooral geen wind en een heerlijk zonnetje. Daarbij was het een graad of 15, wat wil men nog meer. Ik heb heerlijk gelopen en er zat bijna geen verschil tussen de twee rondes. Eindtijd 43.08 minuten.

De laatste 100 meters voor  de finish zag ik Jeanet, samen met Hilde en mijn 2 kleinkinderen staan, en natuurlijk moest Sven het laatste stuk samen met zijn opa naar de finish lopen. Een geweldig gevoel. Ik hoop dat we in de toekomst nog vaker samen kunnen lopen en ik hoop echt dat hij in de toekomst, mij er van alle kanten uitloopt. Dan zal ik met trots terug denken aan deze morgen in Stadshagen in Zwolle.

Wim Brinkman
Sven loopt het laatste stuk samen met zijn opa naar de finish 

1 opmerking: