donderdag 4 oktober 2018

Belofte maakt schuld

Erwin en Lianne

In zijn column van 1 februari jongstleden schrijft Erwin Wamelink tamelijk geëmotioneerd over het feit dat zijn ouders hem het huis uit hebben getrapt en hij beschrijft ook geraffineerd tegen welke moeilijkheden hij aanloopt. Zo doet hij uit de doeken dat zijn favoriete snack, een lekker stukje old Amsterdammer kaas, niet meer binnen zijn budget past en dat dag-in-dag-uit zijn koelkast wordt leeg geplunderd door naar alcohol hunkerkende vrienden. Na publicatie van zijn verhaal, stroomden de steunbetuigingen binnen.

Eén van die steunbetuigingen komt van Lianne ter Haar. Ze gaf aan dat ze Erwin, als ze hem tegen komt, geen bloemetje geeft maar een stuk oude kaas. Een aantal maanden later is hij haar menigmaal tegengekomen, maar staat hij nog steeds met lege handen. Zoals zo vaak blijft hij gedesillusioneerd achter en het enige wat overblijft zijn de valse beloften. 

Vanavond voor de training heeft Lianne dit echter goed gemaakt. Met een lekker stuk Old Amsterdammer kaas en een bakje crème van dezelfde fabrikant maakt ze haar belofte meer dan waard. Deze geste werd door Erwin echt gewaardeerd en waarschijnlijk heeft hij na de training al een fijn stukje van deze Old Amsterdammer geproefd!


Geen opmerkingen: