vrijdag 26 september 2014

Aankondiging van de 20e Posbankloop in Velp

Posbankloop 2007 met Theo Stronks en Gerrit Dijkslag
Zondag 28 september wordt in Velp de 20e editie van de Posbankloop gehouden. De start van de ROC A12 wedstrijdloop (6,2 km) en de Tenson Posbankloop (15 km) is op de President Kennedylaan en de finish van alle hardloopwedstrijden is op de Rozendaalselaan in Velp. De start en finish van de Coop Kidsrun 500 meter en 1000 meter is op de Rozendaalselaan in Velp.
Starttijden

ROC A12 6km wedstrijdloop: 13.00 uur op de President Kennedylaan Velp. Kosten deelname € 10,00 p.p.

ATAG Posbankloop 15km wedstrijdloop: 14.00 uur op de President Kennedylaan in Velp. Kosten deelname € 15,00 p.p.

De Muur van Aalbers

Wat de Mont Ventoux is voor de Tour de France, is de Emmapiramide voor de Posbankloop. Iets minder hoog (85 meter tegen 1.912 meter) en de klim is ook iets minder lang (650 meter in plaats van 21 km), maar lopers die de Emmapiramide een keer hebben beklommen, weten dat ze deze heuvel niet moeten onderschatten. Op de dag van de Posbankloop heeft de Emmapiramide een andere naam: ‘De Muur van Aalbers’. De Muur van Aalbers is een tussensprint bergopwaarts over ruim 500 meer. Inmiddels heeft De Muur van Aalbers voor veel lopers een bijna mythische klank. We weten dat veel lopers zijn die specifiek trainen om op De Muur een goede tijd neer te zetten. (en een prijs in de wacht te slepen)
‘De Muur’ uiteraard omdat het een lastige klim is met een flink stijgingspercentage (gemiddeld ongeveer 7%), en ‘van Aalbers’ omdat Juweliershuis Aalbers uit Velp/Zwolle de sponsor is van dit klassement. Juweliershuis Aalbers stelt horloges beschikbaar voor alle mannelijke en vrouwelijke winnaars (in alle leeftijdscategorieën en op beide afstanden) van de beklimming van de Emmapiramide. De overall snelste ontvangt een super Sector-horloge.
Het record op de Muur is van Joost Hummelink uit Nijmegen, gelopen in 2008 met een tijd van 88 seconden. Bij de vrouwen is de snelste tijd van Manon Mensink. Zij ‘vloog’ in 2008 in 127 seconden naar boven. Overigens komen geïnviteerde atleten niet in aanmerking voor prijzen op De Muur.

De atleten van de 15 kilometer vertrekken om 12.15 uur bij AVA'70.


Geen opmerkingen: