zondag 7 september 2014

Special van de Strongmanrun 2014 in Hellendoorn




De Fisherman’s Friend StrongmanRun is een run die alles heeft: bos, heuvels, modder, water, urban en heel veel fun! Eén grote ronde van 21 kilometer en 33 spectaculaire obstakels in de prachtige natuur tussen Hellendoorn en Nijverdal. Meer dan 8000 mannen en vrouwen geven alles om de run te halen en obstakels te overwinnen. Klik op de link voor de prachtige beelden van RTV Oost van de StrongmanRun 2014 in Hellendoorn.


Muller en Feil winnen StrongmanRun, Wennemars negende

Van een reuzeglijbaan een waterbak inglijden, door modderbaden, door diepe zandkuilen en 5 keer door de Regge. Dit kregen de ruim 7400 gestarte deelnemers voor de kiezen tijdens de derde editie van de StrongmanRun.

Het was zondagmiddag in Hellendoorn en Nijverdal een groot feest voor alle stoere StrongmanRunners. Onder nagenoeg perfecte loopomstandigheden werden deelnemers om 13.00 uur weggeschoten. Na 21 kilometer en 33 obstakels bleken Marco Muller en Iki Feil de snelsten bij respectievelijk de mannen en de vrouwen.

Tussen de gestarte StrongmanRunners bevonden zich drie stellen die onderweg in het huwelijk traden. Uniek voor Nederland en bijzonder, omdat na een korte officiële plechtigheid de stellen de run vervolgden om vervolgens getrouwd te finishen.

Schaatser Erben Wennemars, wielrenner Joost Posthuma en marathonschaatser Erik Hulzebosch namen het tegen elkaar op in deze relatief nieuwe tak van sport. Erben Wennemars kwam van dit drietal het eerst over de streep. Hij finishte als negende in een tijd van 1 uur, 42 minuten en 47 seconden.

Geen opmerkingen: