zondag 7 september 2014

Verslag Rutbeek Triathlon Enschede NK Sprint Masters

Rutbeek Triathlon Enschede NK Sprint Masters
Wat is er leuk aan een NK sprint triathlon voor ouwe knarren? Voor mij is dat de prestatie die je levert vergeleken wordt met leeftijd genoten.  De hele week ben ik er in m’n hoofd al een beetje mee bezig. Vorige week in Braamt ging het redelijk, maar waren er toch een aantal punten die beter hadden gekund. Een snellere wissel, sneller fietsen (al heeft dat meer met trainingsaanpak te maken), lopen gaat voor mij op een goed niveau.  

Zaterdag een feestje, niet direct de beste voorbereiding voor een wedstrijd.Het feestje is buiten Aalten en we gaan er met de auto naartoe, dus niet te laat naar huis en dan moet het goed komen.  Redelijk op tijd in bed, de wekker op 7uur, maar word al wakker voor de wekker af gaat. Ben wel relaxed, al voel ik enigszins wat spanning voor de wedstrijd. Eerst maar een paar bakken koffie naar binnen werken. Normaal heb ik altijd trek, deze keer niet echt. Spanning!!? Dat moet wel. Ik smeer een paar boterhammen, en gooi ze maar in de tas misschien lukt het om onderweg wat te eten.  De spullen voor vandaag bij elkaar pakken, de fiets in de auto leggen, snel de koffie opdrinken en ik ben klaar voor vertrek.  

Op naar Het Rutbeek. 

Het is mooi rustig op de weg en met 40 min. ben ik op de parkeerplaats bij Het Rutbeek. De fiets eruit, nog snel lucht in de banden pompen, en ik loop richting de startplek, wat tevens de plek is om de start nummers op te halen. Het is een flink stuk lopen, tijd genoeg om na te denken over een strategie voor vandaag. Op de plek aangekomen, daar waar alles gaat gebeuren vandaag! De zon probeert er langzaam door te komen, maar heeft er nog moeite mee. Eerst het startnummer e.d. ophalen. Ik moest deze keer zelfs een ID-kaart laten zien, omdat het een echt NK is! Ik maak een paar foto's. Er zijn al een paar kinderen aan het inzwemmen, want bij Het Rutbeek hebben ze ook een paar start series voor kinderen en jeugd tot 16 jaar. 

Het wordt tijd om de fiets in het parc fermé te stallen. Deze keer kom ik direct door de keuring en ga naar mijn plek. Vandaag zo vroeg aanwezig dat er nog niet veel mensen zijn. Voor mij de gelegenheid om een foto te maken voor Facebook. Ik zie daar op staan dat Bjorn ook aanwezig moet zijn met een duo, later hoor ik dat het de zoon van Sien Meinen is. De kinderen zijn gestart en we kijken met een aantal atleten naar de verrichtingen van de jongste atleten. Ik ga even inlopen om in de juiste flow te komen. Het moet toch een keer lukken om de perfecte race te lopen!! 

Het wordt tijd om de wetsuit aan te trekken, neem nog een gel voor extra energie, en loop richting het water. Ik loop het water in.......en het is net zo koud als een week geleden. We worden op de kant geroepen voor de briefing en dan worden we weg geschoten. Ik ben goed weg, niet zo mooi als vorige week maar kom snel in een goed ritme. Na een 12 min. kom ik uit het water, niet zo vooraan als gehoopt maar voor het gevoel goed kunnen zwemmen. De wissel ging erg goed, en met 14 min. zit ik op de fiets. Het was perfect fietsweer en kom snel in een goed ritme. Het duurt niet lang of de eerste fietsers komen mij voorbij. Er zijn wat van die ouwe knarren die fietsen zo hard dat ik het gevoel heb dat ik stil sta. Ik laat me niet opjagen en doe mijn eigen ding. We moeten 3 ronden fietsen van 6.6km. Na 1 ronde zit ik op 11.30 min. Ik begin te rekenen waar ik op uit kan komen, misschien binnen de 35 min.! Daar zou ik erg blij mee zijn. Ik kan goed doorfietsen en de uiteindelijke fietstijd is net boven de 35 min. De wissel na het fietsen gaat ook goed, ik heb getwijfeld welke loopschoenen ik zou aandoen. 

Afgelopen week een paar mooie f lite van Inov gekregen en die lopen super. Maar om gelijk een wedstrijd te lopen op nieuwe schoenen…is dat verstandig!!!? Na alle voors en tegens te hebben afgewogen, besluit ik toch de nieuwe aan de doen. Ik ben lekker weg en kan aan een inhaal race beginnen. Na een 3,5 km komt er een onverhard stuk dat behoorlijk rul is. De laatste 800 mtr is weer op asfalt en loop ik richting finish. Ik kom binnen na 1.11.28 uur en voel me geweldig, wat een race, dit was 1 van de betere wedstrijden. Na afloop even een praatje met Bjorn gemaakt, hij had mijn wetsuit geleend voor zijn kwart wedstrijd, en dat was goed gegaan. Hij kon uitrusten om daarna voluit een geweldige 10 km te lopen. Ik kan terug kijken op een geweldige wedstrijd die mij een mooie 6e plek oplevert van de 13 die gestart zijn in mijn categorie: 45-50. Overall word ik 32ste van de 68. 

Op naar een volgend seizoen. 

Sportieve groet, 

2 opmerkingen:

Harro zei

Gaaf! Proficiat.

Anoniem zei

na dit mooie verhaal te hebben gelezen vindt ik het minder erg dat je vlak voor de finish nog inhaalde!

Groetjes