zondag 28 september 2014

Luuk Nusselder wint de 'Muur van Aalbers'

Uit handen van Femke Coenders van Juweliershuis Aalbers ontvangt Luuk Nusselder een Sector-horloge. In het midden Posbankloop-organisator Cees Ursem
VELP/HUMMELO - Het klassement van ‘De Muur van Aalbers’ bij de Posbankloop is gewonnen door Luuk Nusselder uit Hummelo. De pas 15-jarige deelnemer aan de 6 kilometerloop had niet meer dan 1.46 minuten nodig om boven te komen. ‘De Muur’ is de 500 meter lange beklimming van de Emmapiramide, die zowel onderdeel is van de loop over 6 kilometer als van de loop over 15 kilometer.

‘De Muur’ wordt gesponsord door Juweliershuis Aalbers in Velp en daar nam Luuk Nusselder afgelopen vrijdag uit handen van Femke Coenders van Aalbers zijn prijs in ontvangst. Een prachtig, sportief Sector-horloge met een winkelwaarde van ruim 250 euro. “Heel wat mooier dan het horloge dat ik nu om heb”, reageerde Luuk. Een tijd van 1.46 minuten betekent dat Luuk Nusselder op 28 september met bijna 17 kilometer per uur de verraderlijke Emmapiramide op rende. Een snelheid waar de meeste mensen bult af nog aardig hun best voor moeten doen. Overigens eindigde Luuk bij de 6 kilometerloop op de zeventiende plaats.

Luuk: “Mijn trainer had gezegd dat ik moest gaan voor het winnen van ‘De Muur’ en niet voor het winnen van de wedstrijd. Ik had de Posbankloop nooit eerder gelopen en kende het parcours dus niet, maar toen ik het spandoek van ‘De Muur’ zag heb ik een tandje bijgezet. Natuurlijk was het ontzettend zwaar, zeker die laatste haarspeldbochten, maar ik liep gewoon lekker. Nu ik weet hoe het parcours loopt, denk ik eigenlijk dat het nog wel iets sneller kan.”

Luuk Nusselder is een bescheiden jongen uit Hummelo die lol heeft in hardlopen en er onmiskenbaar talent voor heeft. Hij is lid van Argo Atletiek in Doetinchem, traint gemiddeld vijf keer in de week en heeft inmiddels alle clubrecords van Argo op de afstanden van 400 meter tot 5 kilometer in zijn bezit. Bij wedstrijden zit hij vaak van voren, zelfs al bij de Nederlandse kampioenschappen in zijn leeftijdscategorie. In Wehl won hij onlangs een 5 kilometerwedstrijd in 16.58 minuten.

Van een vreemde heeft Luuk Nusselder zijn sportieve aanleg niet. Vader trapt op de mountainbike makkelijk de kilometers weg en moeder kan ook aardig hardlopen. In de afgelopen jaren deed ze regelmatig mee aan de 15 kilometerloop van de Posbankloop. Luuk: “Ik ben geen sprinter, maar vanaf de 400 meter tot de 6 kilometer loop ik alle afstanden. Zowel op de baan als op de weg en ook crossen. Dat vind ik misschien nog wel het leukste. Lekker door het bos raggen.”

Of we hem ooit op grote wedstrijden, misschien wel de Olympische Spelen, terug gaan zien, is ook voor de Hummelose scholier de grote vraag. “Ik ben pas vijftien. Hoever ik kan komen weet niemand. Ik doe gewoon mijn best, zorg dat ik plezier heb in het hardlopen en hoop dat ik niet geblesseerd raak. Dan zien we het verder wel. In ieder geval is het leuk zo’n mooi horloge te winnen. Met bekers heb ik de kast vol staan, maar daar kan je verder niets mee.”

De winnaars van ‘De Muur van Aalbers’ tijdens de Posbankloop 2014 op een rij: Irene Lieshout (dames 6 km 2.02 min); Luuk Nusselder (mannen 6 km 1.46 min); Lia Wijnbergen (dames 15 km 2.35 min); Bram Ottenhof (mannen 15 km 1.53 min) (bron)

Geen opmerkingen: