zaterdag 13 september 2014

Sportief drama voor Jamie van Lieshout tijdens Top Run Varsseveld

Veel belangstelling voor 4e Kramp Run (foto Maikel Sellink)
Dennis Licht won zaterdag de vierde editie van de Kramprun in Varsseveld. De Apeldoorner die na een moeizaam seizoen de draad weer probeert op te pakken rekende in een eindsprint af met de Belgische wereldtopper oriëntatielopen Yannick Michiels. Hier ben ik blij mee aldus Licht.Ik heb toch nog wel een redelijk seizoen gehad na mijn dubbele achillespeesoperatie. Michiels verklaarde na afloop.Heb duidelijk teveel kopwerk gedaan dat moet de volgende keer anders. De tijd van Licht was met 14.31 net niet genoeg voor een paroursrecord. Dat blijft met 14.25 in handen van Roy Hoornweg. Michiels finishte met een tijd van 14.32.

De wedstrijd kende een spannend verloop met vijf atleten die de voorlaatste ronde ingingen.Een versnelling van Michiels luidde de finale in.Alleen de Duitse nationaal kampioen Hendrik Pfeiffer kon Licht en Michiels volgen.Hij finishte als derde met een tijd van 14.38.Onder de deelnemers ook de veelvoudig nationaal kampioen Greg van Hest die met zijn selectie aanwezig was in de wedstrijd.

Bij de dame voltrok zich in de voorlaatste ronde een klein drama. Jamie van Lieshout dacht dat ze al bezig was met de laatste ronde en begon na haar vemeende finish met dribbelen. Race director Gert Jan Wassink motiveerde haar om weer te gaan lopen maar toen was het kwaad al geschied. Marlin van Hal achterhaalde van Lieshout en won net als vorig jaar de wedstrijd met zelfs een nieuwe besttijd van 16.45.Mariska Dute afkomstig uit Borculo kende ook al een topavond door met een tijd van 16.52 voor het eerst in haar leven binnen de 17 minuten te finishen. Er was een derde plaats voor Marije Peters met een tijd van 17.14 De topwedstrijd in Varsseveld werd vooraf gegaan door jeugdlopen en een grote recreantenloop met meer dan 800 deelnemers 
Gert Jan Wassink probeert Jarnie van Lieshout weer aan het lopen te krijgen, nadat ze een ronde te vroeg wil stoppen

2 opmerkingen:

Tim zei

Geert! Kijk tussen mijn foto's staat het moment op dat Gertjan Jamie weer aan het lopen probeert te krijgen!!

Geert zei

Prachtige foto van het startveld Maikel