vrijdag 12 september 2014

Twentse Vrouwenloop moet wijken voor het voetbal

De Twentse Vrouwenloop is verzet naar zaterdag 27 september
De Twentse Vrouwenloop zal dit jaar een dag eerder plaatsvinden dan gepland, nu op zaterdag 27 september. Reden is dat de gemeente Enschede heeft besloten geen vergunning te verlenen voor de Twentse Vrouwenloop op 28 september. FC Twente voetbalt op die datum thuis tegen FC Utrecht. Omdat dit een wedstrijd is in de risicocategorie, kunnen beide evenementen niet gelijktijdig plaatsvinden. Deelneemsters die zich hebben ingeschreven, hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen.

Vergunningsaanvraag
Toen in juni het speelschema van de eredivisie bekend werd, werd duidelijk dat de risicowedstrijd FC Twente – FC Utrecht op dezelfde dag plaatsvond als de Twentse Vrouwenloop. De organisatie van de Vrouwenloop heeft de vergunningsaanvraag dan ook extra vroeg ingediend bij de gemeente Enschede. Deze week bleek echter dat de vergunning niet zal worden verleend. 
Joop Hassink, voorzitter van de organiserende Stichting Marathon Enschede: “Wij zullen met de gemeente in contact treden om te bespreken hoe wij dit in de toekomst kunnen vermijden. Het kan niet zo zijn dat wij de loopkalender pas kunnen vaststellen nadat het voetbalschema van FC Twente bekend is.”
Nieuwe datum
De organisatie van de Twentse Vrouwenloop heeft diverse betrokken partijen benaderd om zo snel mogelijk een nieuwe datum te vinden. Mede dankzij de flexibiliteit van sponsors en andere betrokkenen kon snel een nieuwe datum worden vastgesteld: zaterdag 27 september.
Inschrijving gehandhaafd
Dames die zich hebben ingeschreven voor de Twentse Vrouwenloop hebben inmiddels een mail ontvangen van de organisatie over de nieuwe datum. Hun inschrijving voor het evenement blijft gehandhaafd. Wie onverhoopt op 27 september van deelname moet afzien, kan dat kenbaar maken in een mail aan de organisatie: vrouwenloop@enschedemarathon.nl. Het inschrijfgeld wordt dan teruggestort.
De organisatie hoopt dat de Twentse Vrouwenloop óók op 27 september een succesvol evenement wordt met veel enthousiaste deelneemsters!
Klik op de link voor meer informatie

Geen opmerkingen: