zaterdag 13 september 2014

Estinea volop in actie tijdens 4e Kramp Run in Varsseveld

Prachtige prestaties van vrijwilligers, cliënten en personeelsleden van Estinea
Afgelopen zaterdag, 13 september, vond in Varsseveld de 4e editie van de Kramprun plaats. Aan het populaire hardloopevenement namen ook een aantal cliënten, begeleiders en vrijwilligers van Estinea deel.

Maar er gebeurde meer….
In de voorbereiding van de Kramprun deed de organisatie een beroep op de groep Werk- en Activiteiten, die in het plaatselijke ontmoetingscentrum, het Borchuus, gevestigd is. De deelnemers ontvangen bij de finish altijd een goodybag en het klaarmaken hiervan zou een mooie klus kunnen zijn voor de cliënten. Een gesprekje ter plaatse was voldoende om de club enthousiast te krijgen en men besloot de opdracht aan te nemen. Op de donderdag voor de wedstrijd werden de containers met spullen bezorgd en na een goede bak koffie kon het karwei beginnen. Met goede moed werd er gestart met het vullen van de ruim 1000 (!) tassen. Nauwelijks anderhalve dag later bleek de klus geklaard en daar was men terecht trots op!

Ook op de wedstrijddag zelf werd er niet alleen hardgelopen, maar ook geholpen, want een cliënt van de locatie Piet Heinstraat in Aalten had zich aangemeld als vrijwilliger. Zij werd in de finishstraat ingezet en hielp met het uitdelen van fruit aan de deelnemers die binnenkwamen.

Dan de Kramprun zelf. De wedstrijd kent een parcours met een lengte van 2,5 kilometer, dat in totaal 2 keer moet worden afgelegd. Met name de doorkomst door het centrum, waar het publiek rijen dik langs de weg staat is het hoogtepunt voor heel veel deelnemers. Bijzonder daarnaast is de passage door de fabriekshallen van Svedex en hoofdsponsor Kramp. 

De afvaardiging van Estinea presteerde meer dan uitstekend en menig persoonlijk record sneuvelde er. Blijde en tevreden gezichten dus bij de finish, waar de deelnemers fruit ontvingen van de Estinea-vrijwilligster en een goodybag, ook een Estinea-productie! 

Dan nog even de eindtijden, altijd belangrijk voor de sporters, maar zeker ook interessant voor de lezer. Hoe fit zijn de deelnemende Estinea-lopers (5 kilometer): 

Wim Jentink: 19,26 minuten, Geert Wevers: 19,40 minuten, Roy Ebbers: 20,36 minuten, Andre Bruil: 21,40 minuten, Eric ter Heurne: 22,55 minuten, Rob Elijzen: 23,02 minuten, Yvonne Schepers: 25,18 minuten, Anke Hinkamp: 26.33 minuten, Jelle Hubers: 27,21 minuten, Tim Jentink: 35,19 minuten, Michel Eenink: 40,36 minuten
Jelle Hubers loopt de Kramp Run ieder jaar sneller

Geen opmerkingen: