vrijdag 26 september 2014

Succesvolle dag Estinea op Sportcentrum Papendal

Twee bekers voor Estinea
Dubbel feest voor Abraham Roos

Toen Frank Roos op 26 september 1964 het levenslicht zag, had hij nooit kunnen bedenken dat hij ooit Nederlandse kampioen zou worden. Nu, 50 jaar later, is dit wonder toch geschied. De goedlachse krullenbol ging samen met zijn collega’s van Estinea naar Papendal voor de Zorgmarathon, het ‘officieuze NK voor zorginstellingen’. Het dreamteam van Estinea was ongenaakbaar en liet de concurrentie volledig kansloos. Al direct bij vertrek vanuit Aalten blijkt er aan alles is gedacht. Gloednieuwe shirtjes, prachtige trainingsjacks met lange mouwen, broodjes, koffie, sportdrank en een groot aantal  bananen. De jarige Job kwam op eigen gelegenheid naar Papendal en werd op geweldige wijze verrast door zijn collega’s. Fraaie tompoezen met het hoofd van Frank en een T-shirt met een pakkende tekst werden hem overhandigd. Typisch om te zien hoe graag zijn collega’s de tanden in zijn hoofd wilden zetten.

Frank was omringd door een team waar jaloersmakend naar werd gekeken. Medewerkers Holmer Bruggink, Roy Ebbers, Wim Brinkman, Geert Wevers en natuurlijk Frank Roos en de vrijwilligers Wim Jentink en André Bruil, met "stagiaire" Erwin Wamelink stonden voor een haast onmogelijke taak; de Nederlandse titel binnenslepen. Het achttal moest in estafettevorm een marathon afleggen (10 etappes van 4,2 kilometer). Geert Wevers beet het spits af, en niet onverdienstelijk. Met een sublieme 16.05 minuten lag het team direct goed in de race. Frank Roos hield dit tempo vast en klom een paar plaatsen. Helaas is aan zijn manier van lopen wel te zien dat hij de 50 is gepasseerd. André Bruil is in bloedvorm en nam met zijn soepele tred nog wat meer voorsprong op de directe concurrenten. Wim en Wim liepen beide twee keer. De twee kemphanen van het team, waren niet te stoppen. Zonder al te veel moeite zorgden zij ervoor dat het podium een zekerheid was. 

Roy Ebbers liep de wedstrijd van zijn leven. De ‘grote kleine man’ nam met zijn race alvast een voorschot op de overwinning. Zevende loper was Holmer Bruggink. Holmer zit normaal gesproken op kantoor, dus hij had logischerwijs lichamelijk veel energie over. Moeiteloos bleef hij zijn concurrenten voor. Inmiddels was het ‘dreamteam’ al opgerukt naar de eerste plaats en het was zaak voor stagiaire Erwin Wamelink om deze voorsprong iets uit te bereiden. Natuurlijk deed deze fenomenale atleet dit. Met zijn kenmerkende elegante loopstijl vloog hij over het parcours. Eerder genoemde Wim en Wim mochten het karwei afmaken. Met een voorsprong van ruim vier minuten op de nummer twee passeerde Wim Jentink, die eerder deze week al de ‘Lighthouse Run’ won, met de Estinea-vlag op de schouwers en onder luid applaus van zijn collega’s, de finish.

Estinea mocht later nogmaals het podium op. De zorginstelling had het meeste geld opgehaald voor het goede doel (Fonds verstandelijk gehandicapten) en ontving hiervoor een prachtige, door mensen met een verstandelijke beperking gemaakte, wisselbeker. Wat een feest, Estinea heeft zich als zorgorganisatie weer van haar beste kant laten zien!

Tijden 4,2 kilometer:

Team1: Erwin Wamelink 15:35 min, Geert Wevers 16:05 min, Wim Brinkman 16:07 min, Wim Jentink 16:14 min, Frank Roos 16:14 min, Wim Brinkman(2) 16:17 min, Holmer Bruggink 16:40 min, Wim Jentink(2) 16:41 min, Roy Ebbers 17:13 min, Andre Bruil 17:54 min. (Totaaltijd Marathon: 2:45:00 uur - 1e plaats)

Team 2: Rob Elijzen 20:09 min, Boudewijn Inja 20:28 min, Rob Elijzen(2) 20:50 min, Wilco Wisselink 21:08 min, Anke Hinkamp 21:35 min, Lianne ter Haar 22:49 min, Sjoerd Rooks 23:41 min, Veronique Schulingkamp 24:34 min, Wilke Wiggers 25:55 min, Susan Wisselink 27:15 min. (Totaaltijd Marathon: 3:48:24 uur - 65e plaats)

Sportieve groet, Erwin Wamelink


Heerlijk gebak

7 opmerkingen:

Andre Bruil zei

Prachtige dag gehad met medewerkers en vrijwilligers van Estinea. Het was weer een eer om de kleuren van Estinea te mogen verdedigen met als ultiem resultaat: NEDERLANDS KAMPIOEN!!

Roy Ebbers zei

Wat een geweldige teamprestatie, trots overheerst. Wim Jentink en Erwin Wamelink komen in aanmerking voor de titel 'Vrijwillger van het jaar''.

Roy Ebbers zei

Andre, excuus, jouw naam moeten we daar uiteraard aan toevoegen.

Katja zei

Zie ik daar Erwin Wamelink ook weer staan. Nieuwe client? hahaha. Gefeliciteerd toppers.

André Bleumink zei

Allemaal toppers, gefeliciteerd!

frank roos zei

Nu ik mijn tranen van ontroering gedroogd heb, komt het echte besef pas boven drijven..
Ze zeggen altijd dat je op je hoogtepunt moet stoppen, dus twijfel ik hevig:
Stoppen met werken of kappen met hardlopen???

Frank Roos, persoonlijk begeleider van Erwin Wamelink

Veronique zei

Erg leuke dag gehad en daarnaast super gelopen door het winnende 'Estinea runningteam'! Trots op mijn collega's en onze vrijwilligers!