donderdag 25 september 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 46

Run-Bike-Run 2007
Het grootste sportfeest van de herfst staat voor de deur!

Als je een keer geen tijd, of domweg geen inspiratie hebt voor een column, kun je twee dingen doen. Of je kwakt in het wildenweg iets op papier, of je gaat ordinair reclame maken voor een evenement waar je mede-organisator van bent. Ik kies voor de tweede optie. In dit geval gaat het, uiteraard, over de Run-Bike-Run. Met nog pak ‘m beet twee en een halve week voor de boeg, werkt de organisatie zich het schompes. Wederom worden kosten noch moeite gespaard om de deelnemers een onvergetelijke ervaring te geven. Deze ‘Special edition’, het is de 15e uitgave, gaat er één worden om nooit te vergeten. Dus Ava-leden, schroom niet en schrijf je in!

De Run-Bike-Run is al jaren onmisbaar op de wedstrijdkalender van Ava’70. Deze totaal onbelangrijke maar anderzijds vreselijk belangrijke wedstrijd is voor sommigen zelfs al een hoofddoel geworden. Maanden trainen ze keihard om halverwege oktober te pieken. Dat mag ook wel, want de prijzentafel liegt er niet om. En ik kan namens mijn compagnon Luuk te Brake zeggen dat ook dit jaar weer stad en land is afgezocht naar ludiek en waardevol eremetaal. Aan het begin van deze eeuw stampten Johan Assink en Theo Stronks dit sportevenement uit de grond. Tien jaar lang trokken zij op fantastische wijze de kar. Luuk en ik, met flinke ondersteuning van Ingrid van Zolingen, alias de Koningin van de afterparty, hebben sinds vijf jaar de touwtjes strak in handen. Nog steeds zit het evenement in de lift.

De ‘wedstrijd’
Het wedstrijdelement van de Run-Bike-Run staat eigenlijk op de tweede plaats. Natuurlijk: er is een goed gevulde prijzentafel en ja, er wordt een klassement opgemaakt, maar het is de bedoeling dat er vooral vreselijk veel lol wordt getrapt. Wedstrijdatleten, recreanten, veteranen, jeugdleden, alles rent en fietst door elkaar. De heren beginnen met 3 kilometer hardlopen, gevolgd door 12,5 km fietsen om te eindigen met 2 kilometer hardlopen. De dames en jeugdleden lopen eerst 2 kilometer, vervolgens fietsen zij 10 kilometer en daarna mogen ze zich nog één keer uitleven in de afsluitende 2 kilometer.

Duo’s
Kun je door een blessure niet hardlopen, wees dan niet getreurd. Zoek een ‘partner’ en je kunt gewoon starten. Als duo doe je met z’n tweetjes mee aan de herenafstand. De ene loopt, de ander fietst. Hier ben je helemaal vrij in. Natuurlijk staan de eerste drie gefinishte duo’s na afloop ook op het podium.

Extra prijzen:
Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, worden na afloop niet alleen de winnaars in het zonnetje gezet, maar er zijn veel meer categorieën waarbij je een prijs in de wacht kunt slepen. Mooiste fiets, aanmoedigingsprijs, originaliteitsprijs en wat al niet meer.

Reglement:
Hoe ouder de fiets, hoe beter. Deelnemers met een mountainbike of een ander ‘sportief modelletje’, kunnen rekenen op een forse tijdstraf. Een fiets met een stevig slag in het wiel, een roestende voorrem, een halfzachte band of een rammelende kettingkast, komen in aanmerking voor bonusseconden.

Kanshebbers:
Met de twee laatste winnaars bij de heren aan het vertrek: Victor Duurland (2012) en Tim te Brake (2013) is de toon direct gezet. Daarnaast is ook het duo ‘Knabbel en Babbel’ weer van de partij. Ingrid van Zolingen en Marco van Rijs staan vooral bekend om hun formidabele wissels. Het ‘beest van de Heelweg’, Dirk Vreman, maakt op 11 oktober ook zijn opwachting. Na een lange periode van afwezigheid wordt hij gezien als ‘Dark Horse’.

Afterparty:
Een heftigere afterparty ga je nergens vinden. Het AvaCafé staat na 16:00 uur garant voor een echt ‘sportfeest’. Voor slechts twee tientjes neem je deel aan een heerlijk buffet en kun je drinken tot je er bij neervalt. Klikt niet gek toch? Het motto van de afterparty is: What happens in het AvaCafé, stays in het AvaCafé.

Even alles op een rijtje:

Wedstrijddag:                          11 oktober
Locatie:                                   Slingeplas (fietsenrekken)
Gezamenlijke warming up:     13:30 uur
Start wedstrijd:                        14:00 uur
Kosten wedstrijd:                    Gratis
Deelname:                              D-junioren en ouder.
Voor wie?:                               Ava-leden, vrienden en kennissen van Ava-leden
Prijsuitreiking:                         Ongeveer 16:00 uur
Buffet:                                     17:00 uur (kosten 20 euro pp.)
Opgave:                                  Lijst in het clubgebouw, reactie onder dit stuk of via  
erwinwamelink@ava70.nl  

1 opmerking:

Unknown zei

Ik had graag meegedaan Erwin, maar ik heb dan een 4 daagse ultraloop in donker Dublin onder het motto “geen stress met Guinness”. Wij hebben zelfs hélemaal geen regelement en de Koninginnen laten we thuis….