zondag 1 oktober 2017

Aankondiging van de GUV Marathon voor het kind in Aalten

De flyer van de GUV Marathon voor het kind
“Speelplezier en vertier voor ieder kind, ook bij jou in de buurt!”

Velen kunnen zich de GUV-Run voor Serious Request in 2012 nog goed herinneren. De estafetteloop van Aalten naar het Glazen Huis in de binnenstad van Enschede was een grote happening met bovendien een geweldige opbrengst. Na 5 jaar wordt het weer eens tijd voor een nieuwe actie. Maar dit keer zoeken we het, letterlijk en figuurlijk, dichter bij huis…

Eén op de acht kinderen in Nederland blijkt op te groeien onder de armoedegrens. Ook in Aalten en omgeving speelt dit schrijnende probleem. Dit heeft ons doen besluiten om een GUV Marathon op te zetten, met het doel om geld in te zamelen voor deze kinderen. Ook de lokale omroep, Aladna FM, komt van 19 tot en met 23 december 2017 in actie voor dit doel. We zijn met elkaar in gesprek gekomen en hebben besloten, om beide acties samen te voegen en hopen dat hierdoor kinderen in de gemeente Aalten en omgeving de grote winnaar mogen worden.

De GUV Marathon vindt plaats op zaterdag 23 december a.s. en start om 10.00 uur op de Markt. De wandelaars vertrekken om 6.00 uur. Het parcours is een ronde om Aalten met een lengte van 42.195 meter (exact een marathon dus) en bestaat uit 12 etappes, variërend van 800 meter tot 5,3 kilometer. Wisselpunten zijn nabij buurtschapshuizen en cafés. Naast Aalten, Dinxperlo en Bredevoort worden ook alle buurtschappen als etappeplaats aangedaan. De GUV Marathon is geen wedstrijd, maar een recreatief evenement, waarbij het groepsgebeuren centraal staat en we als groep iedere etappe bij elkaar blijven lopen.

Deelnemers kunnen zelf kiezen hoeveel etappes ze meedoen. Zo kan de GUV Marathon solo afgelegd worden, met 2, 3, 4, 12 …..collega`s, vrienden, clubgenoten of familieleden. Bedrijven kunnen meedoen met een speciaal bedrijventeam om de marathon te overbruggen. De deelname is open en iedereen kan dus deelnemen aan de GUV Marathon. Het is een laagdrempelig, sportief evenement en er kan gestart worden op elk wisselpunt. Er zal een tijdschema worden opgesteld met de verwachte wisseltijden per locatie. Deelnemers kunnen hardlopen, maar ook het fietsen of wandelen van 1 of meerdere etappes is een mogelijkheid. Aanmelden kan door op de afbeelding met hardloopbenen rechts bovenaan deze site te klikken.

Deelname aan de GUV Marathon is gratis, maar er wordt natuurlijk wel geld ingezameld voor het goede doel, dus een vrije gift is meer dan welkom. Daarnaast kunnen er sponsors gezocht worden of spontaan eigen acties georganiseerd worden. Speciaal voor de GUV Marathon is een bankrekening geopend, waarop giften kunnen worden gestort. Het rekeningnummer is: NL83 RABO 0322713390, t.n.v. GUV, inzake Marathon voor het kind. De komende weken zal in de verschillende mediabronnen verdere informatie over de GUV Marathon worden gegeven. Kom op 23 december a.s. in actie tijdens de GUV Marathon! Mogen we ook op jou rekenen??

Organisatie GUV Marathon: Patrick Ikink, Gerdie Duenk, Andre Bruil, Bert van Asselt, Wim Brinkman, Geert Wevers en Frank Roos

7 opmerkingen:

Wim Brinkman zei

hierbij meld ik mij aan

Frank Roos zei

Ik doe ook mee met dit sportieve evenement voor het goede doel!

Niek Kleinhesselink zei

Hierbij meld ik me aan.

Anita Roos zei

Leuk! Ik doe ook mee!

Jelle zei

Ik wil ook wel mee doen

Andre Br. zei

Ik doe graag mee.

Anoniem zei

Hi Geert. Top Idee. Ik doe er met en probeer noog de Ellewicker Loopgroup te mobiliseren. Groet Klaus Schlüter