zondag 29 oktober 2017

Burgemeester Mark Boumans geeft startschot voor rookkvrij Argo atletiek

Burgemeester Mark Boumans geeft het startschot voor een rookvrij sportterrein bij Argo atletiek
Bij de JUMBO Halve Marathon van Doetinchem gaf burgemeester Mark Boumans het startschot voor de eerste rookvrije sportaccommodatie in Doetinchem. ARGO Atletiek heeft de primeur. Voorafgaand aan de start van de jeugdlopen onthulde hij samen met de jeugd een groot rookvrij spandoek op de atletiekbaan van ARGO Atletiek.

ARGO Atletiek sluit met het rookvrije sportterrein aan bij het initiatief ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. De Hartstichting, het Longfonds en KWF Kankerbestrijding werken samen om kinderen vrij van rook op te laten groeien. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op de sportvereniging. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Daarom vraagt ARGO Atletiek aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om de jeugd het goede voorbeeld te geven.

Volgens Peter Mooibroek, secretaris van ARGO Atletiek, was er geen enkele twijfel bij het bestuur om het terrein rookvrij te maken: ‘Op de atletiekbaan is jong en oud lekker gezond bezig. Roken langs baan vinden wij dan niet passen’. Mooibroek: ‘Zien roken, doet roken. ARGO Atletiek heeft als slogan: verrassend gezond voor iedereen. Wij sluiten ons daarom aan bij het initiatief en zorgen er daarmee voor dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Wij zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en dragen graag een steentje bij aan het creëren van rookvrije omgevingen voor kinderen.’

Op het sportterrein van ARGO Atletiek hangen borden en spandoeken om leden en bezoekers te wijzen op het rookvrije sportterrein. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers, maar wel zonder sigaret of sigaar. Wil je toch roken? Rook dan niet binnen, maar buiten ons terrein.

Geen opmerkingen: