zondag 15 oktober 2017

Verslag van de 2e Herfstloop in Wehl

Edwin Wissema (links) en Jordy Kloet
Jordy Kloet superieure winnaar in eindstrijd Wehlse Wim Lebbink loop

Door Benno Stevering

WEHL – Het record dat plaatsgenoot Dennis Weijers liep op de tien kilometer bleef intact, maar wel klokte Argonaut Jordy Kloet uit Doetinchem een winnende tijd van 33.15 minuten: ‘’Op mijn derde tien kilometer verliep alles perfect. Ik liep constant, relaxed en maak duidelijk progressie door. Ik koos de kop direct na start. Het werd halverwege nog even spannend toen Didammer Edwin Wissema in hoog tempo meeliep, maar ik was sneller dit keer. Op het burgemeester Moorman voetpad kon ik afstand nemen na het bos. Dit is prachtig om een nieuw persoonlijk record te kunnen lopen. ’’ De vele wedstrijden van Wissema, gebaseerd op de souplessemethode kennen een hoge kilometeromvang. In deze windstille trainingswedstrijd voelden zijn benen  zwaarder. Ondanks dat hij vlot liep, erkende hij Kloet als beste loper die dag. Wissema: ‘’Jordy liep erg sterk. Ik heb mijn focus op een andere wedstrijd, de 7-heuvelenloop. In Doetinchem loop ik de 7,5 kilometer. Mijn trainingsomvang van 130 kilometer per week zal nu langzaam naar beneden gaan.’’ Tom van Beusekom uit Duiven ging goed mee met Wissema maar ondervond halverwege last van tegenliggers, kwam alleen te lopen, lastig om dan tempo te houden en miste de aansluiting om onder de 34 minuten te duiken. Eline de Jong uit Didam was niet bijster tevreden met haar winnende tijd van 41.04 minuten. Onlangs in Babberich was ze drie minuten sneller.  De concurrentie bleef nu op ruime achterstand. ‘’Ondanks dat ik niet blij ben met deze tijd ging het goed. Het was immers perfect weer voor oktober. Halverwege kwam ik door op 20 minuten. Misschien was het feit dat ik naar een mindere tijd liep te wijten aan dat ik alleen kwam te lopen. Ik steun vaak op een groepje.’’ Damestrainster Argonaute Maike den Houting, vorige week nog eerste met een snellere tijd dan nu, werd nu vierde maar wel goed voor een podiumplek in het eindklassement. 

Ruben Garretsen van Argo werd rap tweede op de vijf kilometer in 16.51 minuten achter winnaar Justin Meerenburgh van de Liemers die zegevierde in 16.37. Ruben Garretsen was blij met zijn 2e plek. ‘’Het verschil met Luuk was gering. We bleven zicht houden op de nummer 1. Dit is een mooie tijd. Ik zat immers dicht bij mijn record dat ik op de baan liep in 16.45 minuten. Na mijn VWO wil ik in Groningen bewegingswetenschappen gaan studeren.’’ Meerenburgh, trainende bij Titus Fierkens op de baan in Zevenaar, heerste van start tot finish.  De atleet van de Liemers was direct de eerste honderd meter al tien meter voor. Meerenburgh: ‘’In verband met werk en gezin richt ik me nu in plaats van op de 800 en de 1500 meter wat mijn specialisme was, nu meer op de 3, 5 en 10 kilometer. Op de planning staat binnenkort de Warandacross en de 7,5 kilometer bij de Montferlandrun. Ruben en Luuk van Argo zaten kort achter me. Ik wist alleen door te trekken. Wel had ik gehoopt op een wat snellere tijd. Op de baan liep ik namelijk al 15.50 minuten. Als vanouds vond ik deze wedstrijd goed georganiseerd en ik wist het ontstane gat op mijn achtervolgers in stand te houden. Het ging lekker. Ik kreeg voldoende lucht. De laatste kilometer was wel erg zwaar. Dat is te wijten aan mijn tempohardheid bij dit soort wedstrijden waar ik me toch meer zal moeten laten zien.’’ De VWO zes student  Garretsen kon zijn clubgenoot Luuk Nusselder die vanwege studie lange dagen maakt, op 16 tellen houden en richt zijn vizier met  50 kilometer per week op de crosscompetitie regio Oost. Guido Engelen uit Zevenaar werd een uitstekende vierde in 17.24 minuten. 

Ilona Hermsen uit Lengel won met dank aan schema’s van Wilma Bod overtuigend bij de vrouwen  in 22.12 minuten. Ze traint tweemaal per week met haar 83-jarige pa Guus Schmitz, de oudste deelnemer in Wehl.  Ilona over haar wedstrijd: ‘’De dames op de vijf kilometer zaten dicht bij elkaar. De vijf kilometer kan ik in verhouding tot de langere afstanden redelijk snel lopen. De schema’s van Wilma Bod zijn echt goed. Het stimuleert als je continue een mooie tijd kan neerzetten en de concurrentie van je af kan houden bij veel wedstrijden. Ik geef zelf ook interval training samen met Inneke op het fietspad tussen Zeddam en Stokkum. ’’

Stichting Sport Promotie Wehl was content met de ruim 400 deelnemers aan de start. Leuk dat de Graafschapmascotte de kinderen kwam aanmoedigen. Lof voor de organisatie die er weer een prachtig evenement van hebben gemaakt.  De snelle uitslagenverwerking werd zeer op prijs gesteld.

Geen opmerkingen: