zondag 15 oktober 2017

Acht Aaltenaren voltooien Amsterdam Marathon

De acht Aaltense deelnemers aan de Amsterdam Marathon
Ruim 15.000 hardlopers wachten in spanning op de start van de Amsterdam Marathon. Onder hen acht Aaltenaren, allen lid van atletiekvereniging Ava'70. Een voorbereidingsperiode van enkele maanden moet vandaag worden uitbetaald in een topprestatie op deze heroïsche afstand, 42 kilometer en 195 meter

(door Erwin Wamelink)

Aalten - Het lijkt wel een mooie zomerochtend als de atleten het Olympisch Stadion verlaten en beginnen aan hun avontuur. Na 2.05 uur komt de eerste atleet over de finish en niet lang daarna bereikt ook de Nederlander Abdi Nageeye de eindstreep, in een nieuw Nederlands record.

Roy Mengerink is de snelste Aaltenaar. Hij mikt op een tijd onder de 3.30 uur en slaagt hier in (3.27 uur). Niet veel later komt Niek Kleinhesselink over de meet. Kleinhesselink die dit jaar ook al aan de Rotterdam Marathon meedeed, loopt 3.34 uur. Wim Brinkman (3.50 uur) loopt tot 30 kilometer in gelijke tred met Niek Kleinhesselink maar komt op het laatste stuk de man met de hamer tegen.

Evelien Hillen (3.53 uur) is de snelste Aaltense vrouw, ze blijft met deze tijd haar trainingsmaatje Walter Vaags een minuut voor. Niet ver daarachter loopt Joke Balke. Zij deelt haar wedstrijd perfect in en noteert een tijd van 4.06 uur. Balke loopt tot 26 kilometer samen met Maria Griffioen (4.35 uur), helaas moet laatst genoemde door aanhoudende kramp het tempo laten zakken. Ze knokt zich op karakter naar de finish. Speciale aandacht voor Irma Wellink. De 66-jarige atlete wilde nog eenmaal meedoen aan de marathon. Ze presteert met 5.20 uur uitstekend.

Niet alleen op de hele marathon stonden er veel Aaltenaren aan de start, ook op de halve marathon waren ze goed vertegenwoordigd, maar liefst veertien atleten. Ondanks de hitte bereiken zij allemaal heelhuids de finish. (bron)

Geen opmerkingen: