donderdag 12 oktober 2017

Nieuwe Led-baanverlichting AVA'70

Het aanbrengen van de nieuwe Led-verlichting afgelopen woensdag
Nu de dagen korter worden en het steeds vroeger donker wordt is het voor de buitensportverenigingen altijd erg belangrijk, dat men de beschikking heeft over een goede verlichting. Dat geldt zeker ook voor de atletiekaccommodatie van AVA`70. Sinds afgelopen woensdag is dat in ieder geval een feit, want toen is namelijk nieuwe baanverlichting gemonteerd. Op de 4 bestaande masten zijn fonkelnieuwe LED-armaturen geplaatst. Dit betekent dat de kwaliteit van de baanverlichting aanzienlijk verbetert is. De armaturen bestaan uit verschillende onderdelen, die afzonderlijk te bedienen zijn, waardoor alle locaties van de baan uitstekend verlicht kunnen worden. Daarnaast is de nieuwe LED-verlichting energiezuiniger, wat de club een besparing op de energienota op zal gaan leveren.

Bij de realisering van de nieuwe baanverlichting is de gemeente Aalten nauw betrokken geweest. Daarnaast heeft AVA`70 met succes een aanvraag gedaan bij de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Tenslotte  heeft de vereniging zelf een flinke bijdrage geleverd, door het geld dat bijeen is gebracht door de opbrengst van het vrijwilligerswerk bij de Zwarte Cross, hiervoor te reserveren.  Deze gezamenlijke inbreng heeft ervoor gezorgd dat AVA`70 vanaf nu beschikt over LED baanverlichting, dat voldoet aan alle eisen en bovendien zeer duurzaam is.

Dit is overigens in 2017 al het tweede energiebesparende  project bij de vereniging. In het voorjaar heeft AVA`70 maar liefst 60 zonnepanelen laten monteren op het dak van het clubgebouw. Onlangs kreeg de penningmeester een halfjaarlijkse nota en hierop was direct al het positieve resultaat van de zonnepanelen te zien, namelijk een flinke teruggave en een veel lager voorschot.  Een prachtig resultaat en met het gebruik van de nieuwe baanverlichting zal de energiebesparing alleen nog maar verder toenemen. De realisatie van de zonnepanelen en de LED-verlichting is mede tot stand gekomen, dankzij de inzet van veel vrijwilligers van AVA`70. Hun energie levert de vereniging nu een grote besparing in de kosten op! 

Geen opmerkingen: