vrijdag 20 oktober 2017

GUV Marathon voor het kind

van links af: Patrick Ikink, Frank Roos, Geert Wevers, Bert van Asselt, André Bruil, Gerdie Duenk en Wim Brinkman. (foto: Karin Stronks)
AALTEN – AladnaFM (AFM) organiseert dit jaar voor de tweede keer de AFM Kinderhulpweek, in samenwerking met de gemeente Aalten, Figulus Welzijn en het Nationaal Fonds Kinderhulp. Vorig jaar beleefde dit initiatief de primeur en het was meteen een overweldigend succes, de actie leverde ruim 16 000 euro op voor arme kinderen in Aalten en omstreken. Dit jaar pakt AFM breder uit en heeft verenigingen en clubs verzocht om ambassadeur van de AFM Kinderhulpweek te worden. Ook AVA'70 is ambassadeur en steunt het goede doel met de GUV Marathon voor het kind.

Door Karin Stronks

De inspiratie voor de GUV Marathon voor het kind haalde AVA uit de estafetteloop naar het Glazen Huis in Enschede vijf jaar geleden, 200 sportievelingen liepen daar destijds naartoe voor Serious Request. Frank Roos, PR man van AVA'70, geeft aan: "We hebben overwogen om weer een actie op touw te zetten voor Serious Request maar we kwamen in contact met Marco van Lochem en hoorden over de AFM Kinderhulpweek voor arme kinderen uit de regio en daar willen we ons graag voor inzetten! Dus hebben we met een paar mensen de koppen bij elkaar gestoken en de GUV Marathon voor het kind bedacht!"

De GUV Marathon voor het kind begint op zaterdag 23 december op de Markt in Aalten. "Dus op de laatste dag van de AFM Kinderhulpweek. De gemeente Aalten was supersnel met een reactie en stelt de Markt ter beschikking. Iedereen kan meedoen, groepen of individuelen, wandelen, fietsen of hardlopen. De route voert rondom Aalten en bestaat uit twaalf etappes van 800 meter tot ruim vijf kilometer. We benadrukken dat dit evenement geen wedstrijd is maar een recreatieve happening. Het doel is uiteraard zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de AFM Kinderhulpweek", legt Geert Wevers uit.

Twaalf wisselpunten zijn in het parcours opgenomen. Deelnemers kunnen de hele Marathon volbrengen maar ook bijvoorbeeld één, vijf of acht etappes meedoen. Bert van Asselt: "Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd maar dit evenement is bedoeld om zo veel mogelijk geld binnen te halen. Wat is het je waard? Deelnemers kunnen ook zelf acties bedenken om sponsorgeld te genereren, laat je sponsoren door je baas, doe mee met collega's en ga voordien met de pet rond, het is zo laagdrempelig en het goede doel is lokaal, kinderen uit de buurt worden ermee geholpen! Belangrijk is wel om je acties door te geven aan de organisatie zodat we weten wat er komt en we er publiciteit aan kunnen geven!"

Het programma rond de GUV Marathon is al grotendeels rond. Frank Roos: "De start is bij het gemeentehuis, vandaar gaan de deelnemers naar 't Noorden waar AFM de actieweek houdt. Daarna voert de marathon naar 't Romienendal in Dale, De Domme Aanleg in Barlo, Grachthuys te Bredevoort, De Rinkamp op de Haart, De Heurnsen Tref in De (Aaltense) Heurne, Dorpshuus IJzerlo, Peter's Specialiteiten in Dinxperlo, Café Bruggink in De (Dinxperse) Heurne, Kulturhus Lintelo, terug naar de Markt in Aalten en dan een hopelijk zeer drukke en feestelijke laatste etappe met toeters en bellen naar 't Noorden waar aan het eind van de middag onze symbolische cheque wordt overhandigd. En waar de uiteindelijke opbrengst bekend wordt gemaakt."

De organisatie van de GUV Marathon voor het Kind is in handen van Wim Brinkman, Geert Wevers en Frank Roos. Zij krijgen steun van Bert van Asselt van hoofdsponsor GUV, Patrick Ikink, Gerdie Duenk en André Bruil. Richard ter Bekke van de Aaltense politie maakt een verkeersplan voor de marathon. Wim Brinkman: "De groep lopers blijft bij elkaar, de minder snelle deelnemers bepalen het tempo. Het gaat niet om snelheid maar om samen deze tocht voor het goede doel te volbrengen. Er is een bezemwagen, eventuele uitvallers kunnen toch mee! Deelnemers en bedrijven, organisaties en particulieren kunnen een bedrag doneren op het speciale rekeningnummer: NL 83 RABO 03227 13390, ten name van GUV Marathon voor het Kind. Bij de flessenautomaten van Jumbo en Albert Heijn in Aalten kan men ook doneren aan de GUV Marathon voor het kind." 

Opgeven voor de marathon en doorgeven van eventuele acties kan per e-mail: geertwevers38@lijbrandt.nl of via de website www.geertwevers.blogspot.com (bron)

Geen opmerkingen: