zondag 8 oktober 2017

Wehl 1e Herfstloop 5 km - 21.04 min - 7e plaats M50

Het gaat vandaag niet gemakkelijk!
Soms heb je van die dagen dat het wat minder loopt dan dat je vooraf gedacht had en vandaag was zo'n dag. Het parcours in Wehl ligt me vaak wel en ik had gehoopt om een tijd van rond de 20 minuten te gaan lopen. Ik heb ongeveer een minuut langer van de prachtige omgeving mogen genieten en de tijd is misschien ten dele ook nog wel verklaarbaar. De vrijdag- en zaterdagavond lag ik door enkele gezellige visite's en enkele versnaperingen beide keren rond de klok van tweeën in bed en ook heb ik al enkele dagen wat last van de keel. Ik had het gevoel dat ik daardoor minder lucht dan anders kreeg, al ging het lopen me vandaag ook niet erg gemakkelijk af.

Rond kwart voor negen vertrek ik met Wim Rensink en Gerrit Ormel naar Wehl. Onderweg er naar toe begint het nog flink te regenen, al was de meeste regen gevallen toen we daar aan kwamen. Het is even zoeken naar een parkeerplaats en de tien kilometer is al in volle gang als we bij het Koningin Beatrixcentrum aankomen. We schrijven ons in, lopen twee kilometer warm en maken ons gereed voor de start. Leeftijdsgenoot Jos Slutter staat naast me en we hebben samen in het verleden al verschillende keren tegen elkaar gestreden. Laat ik maar eens proberen om bij hem in de buurt te blijven denk ik nog als het startschot valt.

We zijn nog geen 500 meter onderweg of ik moet Jos al laten lopen en besef me dat het een moeilijke morgen gaat worden. In het bos is het op sommige plekken door de plassen wat glibberig maar verder valt er goed te lopen en de weersomstandigheden zijn perfect. Bij het ingaan van het lange rechte pad kijk ik nog even achterom en zie dat Gerrit Ormel maar een klein stukje achter me loopt. Hem moet ik toch wel voor proberen te blijven maar ondertussen vrees ik ook dat hij me nog wel voorbij gaat. Zover komt het echter niet!

In de straten van Wehl kijk ik op mijn horloge en zit ik al bijna aan de tijd die ik hier vorig jaar liep (19.39 minuten). Nu moet ik nog een eindje en zie de klok in de richting van de 21 minuten lopen als ik de finish nader. Ik kan er net niet onder blijven en puf eerst maar eens een aantal minuten uit op het bankje. Ik hoop dat het aan bovengenoemde oorzaken lag, maar het kan net zo goed een echte kleine dip zijn. Misschien moet ik komende zondag maar eens in de herkansing gaan om op deze vraag een antwoord te krijgen, aan de andere kant waar maak ik me druk over? We zitten alle drie op de 21 minuten, Gerrit zit er 21- en Wim 52 seconden boven. Jos loopt een mooie tijd van 20.26 minuten en was vandaag te sterk voor me.

Geen opmerkingen: