donderdag 5 oktober 2017

Aankondiging van de Herfstlopen in Wehl

2e Herfstloop 2016 
Op zondag 8 en 15 oktober 2017 vinden in Wehl de Wim Lebbink Herfstlopen plaats. Deze lopen zijn een begrip in het Achterhoekse hardloopgebeuren. Al vele jaren staat deze loop op de agenda van vele regionale en recreatieve lopers. In 1980 begon Stichting Pac-Tu-Wehl met het organiseren van de Pac-Tu-trimlopen. Twee jaar later werd het omgedoopt tot De Herfstlopen. Tegenwoordig is het vernoemd naar Wim Lebbink als eerbetoon aan de in 2007 overleden oud-voorzitter en initiator. In 2015 is de loop overgenomen door de nieuw opgerichte Stichting Sportpromotie Wehl. De stichting bestaat uit een aantal jonge Wehlse hardlopers. Deze enthousiastelingen gingen er niet mee akkoord dat de Wim Lebbink Herfstlopen verloren zouden gaan!

Het parcours van de Wim Lebbink Herfstlopen gaat grotendeels door de prachtige rustieke Wehlse bossen. Dit is een onderdeel  van een particulier landgoed. Een deel van de opbrengst komt dan ook ten gunste van de stichting Vrienden van het Wehlse Bos. Uniek aan de Wim Lebbink herfstlopen is dat deelnemers onder andere lopen over de kenmerkende bruggetjes in het Wehlse Bos. Het eerste en laatste deel van de 5 en 10 kilometer (twee rondes) bestaat uit verharde wegen

De starttijden van de leukste familieloop van de Achterhoek zijn:

  9.00 uur: 10 kilometer
10.15 uur:   5 kilometer
11.00 uur:  Kidsrun 10 t/m 13 jaar
11.15 uur:  Kidsrun t/m 9 jaar

De start is bij het Koningin Beatrix centrum aan de Koningin Wilhelminastraat 12 in Wehl. Tijdsregistratie vindt plaats via het Ipico chipsysteem. Om voor de prijzen in aanmerking te komen moet je beide dagen mee doen.

Klik voor meer informatie op onderstaande links

informatie

site organisatie

Geen opmerkingen: